W2 XR ATEX Zone 22

 • ATEX Zone 22 industriële stofzuiger W2 XR met RVS304 Opvangcontainer
Du-puy

W2 XR ATEX Zone 22

De W2 XR ATEX Zone 22 industriële stofzuiger is geschikt voor werkzaamheden in werkomgevingen waar een ATEX Zone 22 stofexplosiegevaar aanwezig is. Deze industriële stofzuiger is voorzien van 1 brushless motor op 230 Volt en kan gebruikt worden in een ATEX Zone 22 omgeving omdat er geen koolborstels aanwezig zijn. Een brushless motor heeft als voordeel dat deze schoner en lichter werkt en veel minder geluid produceert. Het grootste voordeel van deze motor is dat deze tot 20.000 uur mee kan gaan.

ATEX stofzuiger voor ATEX Zone 22
Deze ATEX stofzuiger voor Zone 22 is standaard uitgevoerd met een groot antistatisch polyester sterfilter in stofklasse M (1 micron). Een polyester sterfilter is een naaldfilter gemaakt van polyester. Deze filters hebben een kleinere oppervlakte maar een grotere omtrek. Hierdoor gaat het filter niet verstopt zitten, waardoor de belasting op het filter vele malen lager is en het filter daardoor een langere levensduur heeft. Dit filter is bestand tegen vocht en spanen en garandeert een behoudt aan zuigkracht voor de komende jaren. Bij normaal gebruik gaat dit filter 4 jaar mee.

Filterreiniging
De W2 XR ATEX Zone 22 is standaard uitgevoerd met een handmatige filterschudder op de zijkant van de body. Hiermee is het mogelijk het hoofdfilter effectief te reinigen, waardoor een langere levensduur van het filter wordt gegenereerd.

HEPA H14 filtratie mogelijk
Optioneel is het mogelijk deze industriële ATEX stofzuiger uit te voeren met een HEPA H14 veiligheidsfilter waardoor het mogelijk is om gezondheidsgevaarlijke stoffen op te zuigen. Het HEPA H14 filter zorgt voor een 99,995% filtratie van gezogen stoffen.

40 liter opvangcapaciteit in RVS container
Gezogen stoffen komen in een 40 liter RVS opvangcontainer terecht. Deze container is gemakkelijk onder de machine vandaan te halen om te legen in bijvoorbeeld een vuilcontainer. Optioneel is het mogelijk de container uit te voeren met een zakhouderring, waardoor er met universele vuilniszakken gewerkt kan worden. Gezogen materiaal komt dan direct in een vuilniszak terecht en is gemakkelijk te vervangen.

Optioneel is deze ATEX stofzuiger uit te voeren met:

 • HEPA H14 veiligheidsfilter
 • RVS filterbehuizing
Voordelen
 • 1 krachtige 230V brushless motor
 • Gecertificeerd voor ATEX Zone 22
 • Compacte afmetingen
 • Antistatisch hoofdfilter geschikt voor fijne stoffen
 • 40 liter opvangcapaciteit
 • Container RVS uitgevoerd
 • Inclusief standaard accessoires
 • Snel en gemakkelijk te legen container

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Du-puy
Model:
W2 XR Z22
Spanning230 Volt
Aantal motoren1
Vermogen1,1 kW
ATEX Zone22
Max. luchtdebiet215 m3/uur
Max. onderdruk2.250 mmH2O
Type filterPolyester sterfilter
Oppervlakte hoofdfilter20.000 cm2
Oppervlakte veiligheidsfilter20.500 cm2 (optioneel)
Filter efficiëntieM (1 micron) + HEPA H14
FilterreinigingJa, handmatige filterschudder
Inhoud vuilcontainer40 liter
Inlaat diameter50 mm
Geluid debiet78 dB(A)
Afmetingen57x63x116 cm
Gewicht42 kg

Zuigoplossingen van Du-puy Nederland

Vrijblijvend advies

Niet helemaal wat u zoekt? Of heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste industriële stofzuiger voor uw bedrijf? Du-puy voorziet u graag van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies. Zo weet u zeker dat u straks de juiste industriële stofzuiger heeft voor uw stofprobleem.

Neem contact op

Dust & Heavy Dust catalogus Du-Puy

Binnen industrieën ontstaan veel verschillende soorten stof wat vrijkomt en opgezogen moet worden om de productie- en werkomgevingen zo veilig en schoon mogelijk te houden. Onze krachtige stofzuigers kunnen voldoen aan al uw behoeften met betrekking tot de productielocatie, omdat onze stofzuigers zijn ontwikkeld in samenspraak met onderhoudsmanagers uit elke industriële sector. Zo voldoen onze industriele stofzuigers aan alle mogelijke wensen en behoeften uit de industrie. Deze catalogus verteld u alles over onze sterkste en zwaarste stofzuigers!

Download

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies