Toepassingen

Bakkerijen

Industriële stofzuiger: de oplossing voor reiniging in bakkerijen

Bij bakkerijen gelden zeer strenge veiligheidseisen en kwaliteitseisen. Du-puy biedt uitkomst door aan deze eisen te voldoen. Dankzij een groot aanbod industriële stofzuigers is het mogelijk de werkomgeving eenvoudig vrij te houden van stoffen en restmaterialen. Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 13 specifieke productielijnen
  • 100% Made in Italy
  • Custom made oplossingen
  • Vakkundig advies op maat
  • Technische support
  • Directe communicatie
Bakkerijen Assortiment

Industriële stofzuigers voor bakkerijen

Hoe voorzichtig er ook te werk wordt gegaan, in bakkerijen is altijd meelstof aanwezig. Wanneer de juiste maatregelingen met betrekking tot hygiëne en veiligheid worden nageleefd, kunnen bakkerijen ervoor zorgen dat de werkomgeving schoon blijft. Dit is erg belangrijk, gezien het niet schoonhouden van bakkerijen zorgt voor blootstelling aan meelstof, wat kan leiden tot een grondstofallergie. Deze gezondheidsrisico’s kunnen voorkomen worden door gebruik te maken van industriële stofzuigers welke speciaal ontwikkeld zijn voor bakkerijen.

Hoe veilig meelstof opzuigen?

Vroeger werd er in bakkerijen veelal gebruik gemaakt van perslucht om de werkomgeving schoon te maken. Echter zorgde de inzet van perslucht ervoor dat het meelstof probleem niet werd opgelost, het werd juist verplaatst. Wanneer perslucht ingezet wordt, wordt het meelstof niet opgezogen maar juist de lucht ingeblazen, wat ervoor zorgt dat deze stof overal in de werkomgeving terecht komt en nog veel meer kwaad kan verrichten.
De beste manier om meelstof te verwijderen is het inzetten van een industriële stofzuiger welke hierop is ingericht. Het opzuigen van meelstof middels een industriële stofzuiger zorgt ervoor dat verspreiding wordt voorkomen en dat blootstelling aan deze stof effectief verkleind wordt. Met een industriële stofzuiger die over de juiste technische eigenschappen en hulpstukken beschikt, kan een gehele bakkerij op een veilige en effectieve manier schoongemaakt worden.
Om meelstof op een veilige manier op te zuigen is het noodzakelijk dat de stofzuiger beschikt over een filter welke een minimale filterklasse heeft van M. Een klasse M filter zorgt ervoor dat stoffen tot 1 micron gefilterd worden en dat deze niet opnieuw de werkomgeving ingeblazen worden. Wilt u zeker weten dat er geen meelstof wordt uitgeblazen? Dan biedt een HEPA H14 veiligheidsfilter uitkomst. Door de stofzuiger uit te rusten met een HEPA filter worden alle opgezogen stoffen gefilterd met een filtratiegraad van 99,995%. Hierdoor wordt enkel schone lucht de stofzuiger uitgeblazen.

Welk type industriële stofzuiger

Welk type industriële stofzuiger het meest geschikt is voor uw bakkerij, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo spelen de hoeveelheid op te zuigen stof, het type op te zuigen stof en de grootte van het stof een belangrijke rol. Wilt u enkel droge stoffen opzuigen? Is het stof klein of zitten er ook grotere stukken stof bij? En wordt de stofzuiger ook ingezet voor het reinigen van ovens? Afhankelijk van uw wensen heeft Du-puy voor elke situatie de geschikte oplossing.
Assistentie nodig bij het vinden van de juiste machine? Du-puy maakt stofzuigers geheel op maat om te voldoen aan de meest specifieke behoeften van gebruikers.

Waarom kiezen voor een Du-puy stofzuiger?

Gezondheid en veiligheid van werknemers
De machines van Du-puy kunnen uitgerust worden met diverse filters (inclusief reinigingssystemen), waardoor deze altijd op een veilige manier ingezet kunnen worden voor het opzuigen van (gezondheid)gevaarlijke stoffen. Hierdoor lopen werknemers geen risico op blootstelling aan schadelijke stoffen en kunnen zij op een veilige manier hun werkzaamheden verrichten.

Reinigen van ovens
Voor het reinigen van ovens heeft Du-puy specifieke industriële stofzuigers welke uitgerust kunnen worden met hittebestendige filters en accessoires om het veilig reinigen van ovens mogelijk te maken. Deze filters en accessoires zijn speciaal ontwikkeld om het reinigen van een oven zo gemakkelijk en veilig mogelijk te maken.

Productie efficiëntie
De industriële stofzuigers van Du-puy zorgen er niet alleen voor dat werknemers veiliger kunnen werken, maar elimineren ook het risico van productcontaminatie. Door het effectief opzuigen van productieresten kunnen deze resten niet meer in contact komen met andere producten, waardoor het eindproduct aanzienlijk in kwaliteit verbeterd.

Advies nodig?
Wilt u graag vrijblijvend geadviseerd worden over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 072 - 562 9837 of per mail op info@du-puy.nl. Wij voorzien u graag van een passende zuigoplossing voor uw bedrijf!

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies