Toepassingen

Kunststof industrie

Industriële stofzuigers voor de plastic industrie.

De stofzuigers van Du-puy maken het mogelijk om kunststof en rubber in de industrie direct, snel en veilig op te zuigen. Dit zorgt ervoor dat er een veilige werkomgeving voor uw medewerkers ontstaat. Hieronder krijgt u een indruk van de mogelijkheden. 

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 13 specifieke productielijnen
  • 100% Made in Italy
  • Custom made oplossingen
  • Vakkundig advies op maat
  • Technische support
  • Directe communicatie
Kunststof industrie Assortiment

Industriële stofzuigers voor de kunststofindustrie

Het kunststofproductieproces, zoals bij de productie van dagelijks gebruikte voorwerpen of winkelend publiek, bestaat uit goed gedifferentieerde fasen. De productie en verwerking van kunststoffen zoals polymeer, biopolymeer, polyethyleen met hoge, lage en gemiddelde dichtheid of Mater-bi, creëert veel afval en stof dat snel moet worden verwijderd om het productieproces niet te vertragen.

Du-puy heeft voor dit soort toepassingen een specifieke assortiment producten ontwikkeld in samenwerking met professionals uit de sector. Zo kunt u alle kanten op. Voor het reinigen van vloeren, aan boord van machine of direct geïmplementeerd in de productieketen, er is altijd een geschikte industriële stofzuiger voor u. 

Ontdek het assortiment pneumatisch transport voor het behandelen van kunststofgranulaat

De productiecyclus omvat de noodzaak om gegranuleerd of gepoederd materiaal naar automatische machines te transporteren. Leidingen en motoren moeten discreet zijn en voldoen aan de productiebehoeften. Het door Du-puy ontwikkelde assortiment pneumatisch transport is innovatief en volledig aanpasbaar. Hiermee kunt u uw lichtgewicht materiaal vervoeren op de tijden en plaatsen die u zelf bepaalt.

De industriële stofzuigers van Du-puy voor de kunststofindustrie zijn ontworpen om de productiviteit en kwaliteit van het werk te verhogen. Van het reinigen van de extruder en de matrijzen tot het pneumatisch transporteren van granulaat voor spuitgieten, tot de algemene reiniging van de werkomgeving, er is Du-puy oplossing voor al uw wensen.

De voordelen van een Du-puy stofzuiger in de kunststofindustrie

Gelijktijdig werk
Een industriële stofzuiger van Du-puy kan ook worden ingezet als centraal stofzuigsysteem. In dat geval kan men met meerdere gebruikers tegelijkertijd werken, wat een aanzienlijke tijd- en productiviteitswinst oplevert.

Meer efficiëntie, minder plastic restjes
Schone werkomgevingen zonder het versnipperen van plastic, verhogen de productie-efficiëntie en geven een hogere kwaliteit van het geprinte eindproduct, terwijl de risico’s met betrekking tot de werkplek worden verminderd.

Centraal stofzuigsysteem en pneumatisch transport
Van de plastic korrel tot het eindproduct: een centraal stofzuigsysteem kan ook worden gebruikt voor het transport van pneumatische plastic deeltjes naar een spuitgietmachine, waardoor de productie wordt geautomatiseerd en meer controle over het proces mogelijk is.

Advies nodig?
Wilt u graag vrijblijvend geadviseerd worden over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 072 - 562 9837 of per mail op info@du-puy.nl. Wij voorzien u graag van een passende zuigoplossing voor uw bedrijf!

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies