Toepassingen

Asbest

Asbest stofzuigers voor veilige asbest verwijdering

Een asbest stofzuiger maakt het mogelijk om op een veilige manier asbest en asbesthoudende materialen veilig te verwijderen en af te voeren. 

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 13 specifieke productielijnen
  • 100% Made in Italy
  • Custom made oplossingen
  • Vakkundig advies op maat
  • Technische support
  • Directe communicatie
Asbest Assortiment

Asbest stofzuiger

Asbest is een gevaarlijke stof en kan niet zomaar met elke industriële stofzuiger opgezogen worden. Daarnaast heeft u bij het verwijderen van asbest of asbesthoudende materialen te maken met strenge regelgeving en eisen. Aan deze regelgeving en eisen moet worden voldaan om op een veilige manier asbest te mogen verwijderen. Deze regelgeving en eisen richten zich op de mogelijke blootstelling van asbest aan de gebruiker. Daarnaast richt de regelgeving zich op het veilig afvoeren van deze gevaarlijke stoffen en asbesthoudende materialen.

Om asbest en asbesthoudende materialen op een veilige manier te verwijderen, kunt u een asbest stofzuiger inzetten. Een asbest stofzuiger van Du-Puy is speciaal ontwikkeld voor het veilig verwijderen van asbest en voldoet aan de gestelde regelgeving. Zo weet u zeker dat u asbest op een juiste en veilige manier kunt verwijderen en afvoeren.

Asbeststofzuiger: verschillende modellen

Een asbeststofzuiger is ideaal voor het veilig opzuigen van asbest en asbest houdende materialen. Onze asbeststofzuigers zijn mobiel inzetbaar, waardoor de asbeststofzuiger eenvoudig verplaatst kan worden binnen de omgeving. Dit is erg wenselijk in situaties waarbij men de asbest of asbesthoudende materialen vanaf verschillende plekken in de omgeving op wilt zuigen. Natuurlijk kan de asbeststofzuiger ook centraal gepositioneerd worden.

Bij Du-Puy heeft u de keuze uit verschillende soorten asbest stofzuigers. Zo hebben we asbestzuigers welke werkzaam zijn op 230 Volt, maar ook 380 Volt is mogelijk. De vermogens verschillen van 2,2 tot 4,0 kW. Met deze krachtige vermogens is het mogelijk om asbest snel, effectief en efficiënt te verwijderen.

Asbest veilig verwijderen en afvoeren

Als laatste verschillende de stofzuigers voor asbest in de manier van vuilopvang. Zo kan het opgezogen asbest worden verzameld in een vuilcontainer welke zich onderaan de machine bevindt. De opslagcapaciteit varieert dan van 40 tot 100 liter. Nadat de vuilcontainer volgezogen is, kan deze container eenvoudig onder de asbest stofzuiger vandaan gereden worden om te worden geleegd. Na het ledigen kan de gebruiker direct weer verder met het veilig verwijderen van asbest.

Indien u geen vuilcontainer wenst, is het ook mogelijk om te kiezen voor een asbest stofzuiger met een zakkensysteem. Deze asbestzuigers beschikken over een longopac zakkensysteem, wat inhoudt dat er 20 meter lange zakken onder de stofzuiger zijn bevestigd. Het opgezogen asbest valt in de lange zak, welke naar behoefte afgeknoopt en verwijderd kan worden. Nadat de 20 meter zak volledig volgezogen is, kan deze eenvoudig vervangen worden voor een nieuwe zak. Een voordeel van deze manier van asbest verzameling is dat de gebruiker niet met het opgezogen asbest in aanmerking komt. Een zeer veilige manier van asbest verwijdering!

HEPA filter voor veilige filtratie

Al onze asbest stofzuigers zijn uitgerust met een uitgebreid filtersysteem, bestaande uit een hoofdfilter en een HEPA H14 veiligheidsfilter. Dit HEPA filter zorgt ervoor dat opgezogen stoffen met een filtratiegraad van 99,995% opgezogen en gefilterd worden. Dit strenge filtratiesysteem zorgt ervoor dat alleen schone lucht de omgeving in wordt teruggeblazen, waardoor asbest op een veilige manier verwijderd en afgevoerd kan worden.

De asbeststofzuigers van Du-Puy zijn op verschillende manier in te zetten. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van onze asbest stofzuigers voor uw bedrijf. Neem hiervoor gerust en vrijblijvend contact met ons op!

Contact met Du-Puy
Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van een asbeststofzuiger voor uw bedrijf? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Telefonisch zijn wij te bereiken op 072 – 562 9837. U kunt ons ook altijd mailen op info@du-puy.nl!

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies