Toepassingen

Voedingsindustrie

Industrieel stofzuigen: de oplossing voor voedselverontreiniging

Binnen de voedingsindustrie heeft men te maken met zeer strenge veiligheidseisen. Om aan deze eisen te voldoen, biedt een industriële stofzuiger van Du-puy uitkomst. Eenvoudig, snel, efficiënt en veilig opzuigen van stoffen en restmaterialen. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • 13 specifieke productielijnen
 • 100% Made in Italy
 • Custom made oplossingen
 • Vakkundig advies op maat
 • Technische support
 • Directe communicatie
Voedingsindustrie Assortiment

Industriële stofzuigers voor de voedselindustrie

De agrovoedingsindustrie wordt gereguleerd door strikte voorschriften inzake hygiëne en veiligheid van de productieomgevingen (logistiek, productie en opslag). Het niet naleven van deze regels impliceert mogelijke schade aan de gezondheid, het economische imago en het bedrijfsimago.

De industriële stofzuigers van Du-puy helpen u te voldoen aan deze strikte voorschriften.

Hoe veiligheid, hygiëne en productiviteit in de landbouw te behouden?

Moet u uw productieproces versnellen en rationaliseren? Du-puy heeft de afgelopen 50 jaar ervaring opgedaan in de agrovoedingsindustrie en in de meest veiligheid gerelateerde vaardigheden, zoals:

 • Reiniging van de productieruimte
 • Reiniging van productielijnen
 • Reiniging van ovens en laboratoria
 • Transport van poeders en korrels (suiker, cacao, koffie…)
 • Afzuigen van voedselresten (vloeibaar, vast, stoffig)
 • Afzuigen van snippers en uitsnijdingen uit verpakkingsmachines

In de voedselindustrie zijn sommige grondstoffen ontvlambaar (zoals granen, meel en suiker). Wanneer een grondstof brandgevaarlijk is, is het van fundamenteel belang om werkomgevingen uit te rusten met explosieveilige stofzuigers voor specifiek gebruik in deze ATEX gebieden. Uitgerust met een industriële stofzuiger of een centraal stofzuigsysteem, zullen werkomgevingen niet alleen hun productie efficiëntie verhogen, maar ook effectief de risico’s van explosie en besmetting verminderen en de veiligheid van werknemers verbeteren.

Een maatoplossing middels een industriële stofzuiger

Een industriële stofzuiger, zowel aan boord van de machine als in mobiele service, elimineert het risico van herintroductie van verwerkingsresiduen in de productiecyclus, waardoor de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk verbetert. Zo zijn er geen kruimels of verbrand meel meer tijdens het opzuigen van gloeiend materiaal tijdens een ovenreiniging. Ook voorkomt een industriële stofzuiger het explosierisico bij het reinigen van graandrogers.

De industriële stofzuigers van Du-puy voor de voedingsmiddelenindustrie, kunnen op maat worden gemaakt, volledig naar de behoefte van het gebruik en met de eigenschappen die voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen.

Waarom een Du-puy stofzuiger gebruiken in de voedingsindustrie?

Productie efficiëntie
Van maalderij tot voedselproductie en van kleine tot industriële bakkerijen, de industriële stofzuigers van Du-puy voor de voedingsmiddelenindustrie garanderen een grote efficiëntie in logistieke, opslag- en productieprocessen, waardoor het milieu en de machines snel en efficiënt kunnen worden gereinigd.

Veiligheid van werknemers
In een omgeving waar fijnstof heerst, is het essentieel om zeer efficiënte filters en innovatieve filterreinigingssystemen te hebben, die een lange levensduur van de industriële stofzuiger garanderen. De industriële vacuümkracht en het filteroppervlak moeten passen bij de machine om perfecte resultaten te garanderen.

Gezondheid en hygiëne van de consument
De industriële stofzuigers van Du-puy elimineren het risico van herintroductie van productieresten in de productiecyclus. Dit verbetert de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk en zorgt voor een goede hygiëne van de omgeving.

Advies nodig?
Wilt u graag vrijblijvend geadviseerd worden over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 072 - 562 9837 of per mail op info@du-puy.nl. Wij voorzien u graag van een passende zuigoplossing voor uw bedrijf!

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies