Toepassingen

Papier industrie

Industriële stofzuigers voor de papier industrie.

Wij produceren stofzuigers op maat om de reinheid en veiligheid van uw werk- en productie omgeving te behouden, waardoor de risico's op ongevallen tot een minimum beperkt worden. Hieronder krijgt u een indruk van de mogelijkheden. 

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 13 specifieke productielijnen
  • 100% Made in Italy
  • Custom made oplossingen
  • Vakkundig advies op maat
  • Technische support
  • Directe communicatie
Papier industrie Assortiment

Industriële stofzuigers voor de papier- en karton industrie

Bij de productie van papier komen poeders en residuen vrij, die uit de werkomgeving moeten worden verwijderd. Het productieproces genereert continu snippers en resten van papier en cellulose, die de werkomgeving vervuilen en de behoefte aan onderhoud van productiemachines aanzienlijk vergroten. Papier- en cellulosepoeders zijn ook licht ontvlambaar. Ongecontroleerd kunnen ze tot explosies leiden en aanzienlijke schade aanrichten.

Om deze risico’s bij het produceren van papier en karton zo veel mogelijk te beperken, wordt het ten zeerste aangeraden om een industriële stofzuiger in te zetten voor het opzuigen van deze papier- en cellulosepoeders.

Voorzorgsmaatregelen om het risico op incidenten bij de productie te beperken

Om elk risico op ongelukken te voorkomen, wordt het ten zeerste aanbevolen om de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

  • Gevaarlijke ophoping van papier- en cellulosestof vermijden zodat het risico op brand in de papierfabriek zo veel mogelijk wordt geminimaliseerd;
  • Maak regelmatig de papierfabrieken schoon door snippers en poeders op te zuigen met een industriële stofzuiger;
  • De papier- en cellulosevezels die vrijkomen bij de verwerking lokaal en continu opzuigen.

Gebruik van een Du-puy industriële stofzuiger in de papier en karton industrie

Industriële activiteit in papierfabrieken vereist industriële stofzuigers in verschillende stadia van het productieproces van papier en karton. Van de normale reiniging van de werkomgeving en machines tot meer specifieke toepassingen, zoals aspiraties voor residuaal zuur en cellulosepulp: onze industriële stofzuigers zijn ontworpen en vervaardigd om maximale veiligheid te garanderen aan de gebruikers.

Onze machines zijn leverbaar met ATEX certificering, waardoor de machines ingezet kunnen worden voor werkzaamheden in ATEX zones 1, 2, 21 en 22. Deze certificering garandeert maximale veiligheid voor werknemers en vermindert drastisch het risico op brand in de productiefabrieken.

Waarom een Du-puy stofzuiger gebruiken in de papierindustrie?

Een industriële stofzuiger binnen de papier- en kartonindustrie heeft drie grote voordelen, namelijk:

Verminder machine stops
Het papierproductieproces genereert stof en resten die uit de werkomgeving moeten worden verwijderd om storingen te voorkomen. De stofzuigers van Du-puy lossen dit probleem op, waardoor er minder onderhoud aan productiemachines nodig is.

Verhoogde veiligheid in papierfabrieken
Papier- en cellulosestof is licht ontvlambaar. Als deze stoffen niet onder controle worden gehouden, kunnen deze stoffen een explosie met onberekenbare schade aanrichten aan het bedrijf en het personeel. De ATEX stofzuigers van Du-puy garanderen de veiligheid die vereist is in ATEX zones welke geclassificeerd worden als explosief (Zone 1, 2, 21 en 22).

Verlaging van de schoonmaakkosten
De plaatselijke en continue afzuiging van papier en cellulosevezels die vrijkomen tijdens de bewerking van producten, zorgt ervoor dat de werkomgeving altijd schoon is. Hierdoor worden de efficiëntie, veiligheid en verhoogde productiviteit gegarandeerd.

Advies nodig?
Wilt u graag vrijblijvend geadviseerd worden over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 072 - 562 9837 of per mail op info@du-puy.nl. Wij voorzien u graag van een passende zuigoplossing voor uw bedrijf!

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies