Toepassingen

Hout industrie

Industriële stofzuigers voor het opzuigen van houtresten.

Bij het bewerken van hout komen verschillende restmaterialen vrij. Te denken valt aan spaanders en zaagsel. Als deze niet op de juiste manier effectief verwijderd worden, kan dit voor veel overlast zorgen. De industriële stofzuigers van Du-puy hieronder zijn speciaal ontwikkeld voor het opzuigen van deze materialen. 

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 13 specifieke productielijnen
  • 100% Made in Italy
  • Custom made oplossingen
  • Vakkundig advies op maat
  • Technische support
  • Directe communicatie
Hout industrie Assortiment

Industriële stofzuigers voor houtstof

De houtbewerkingsindustrie produceert veel afval, spaanders en krullen. Kleine ambachtelijke werkplaatsen en grote timmerwerkplaatsen hebben dezelfde behoefte: stof, zaagsel en spaanders verwijderen om de veiligheid en precisie van de medewerkers te kunnen garanderen. Het is niet voldoende om het afval dat op de grond is gevallen of zich op het werkoppervlak heeft verzameld, te verzamelen.

Om de werkomgeving in deze industrie schoon en veilig te houden, is een industriële stofzuiger nodig welke geschikt is voor het opzuigen van houtstof. Er moet een afvalverwijderingssysteem worden geïntegreerd in de productie-installatie, dat rechtstreeks ingrijpt in de frezen en schuurmachines om het geproduceerde afval continu terug te winnen. De keuze voor een toekomstige industriële stofzuiger welke fungeert als afzuiginstallatie, is afhankelijk van de grootte en het gewicht van het terug te winnen afval.

De Du-puy oplossing: een zeer aanpasbaar assortiment, geschikt voor specifieke behoeften

De industriële stofzuigers van Du-puy zijn in hoge mate aanpasbaar om aan alle behoeften van houtbewerkers te voldoen. Van aan boord zuigende, mobiele en compacte oplossingen voor de algemene reiniging van productieomgevingen tot ATEX gecertificeerde explosieveilige producten, in te zetten in verf- en behandelingsafdelingen, Du-puy heeft de oplossing voor al uw stofproblemen.

Du-puy ontwerpt en vervaardigt zijn stofzuigers in Italië. Deze industriële stofzuigers, gebouwd van de beste materialen, zijn stevig en duurzaam en zijn verkrijgbaar met enkelfasige motoren voor sporadische afzuiging of met driefasige motoren met zijkanaalventilatoren voor continue afzuiging zonder veel onderhoud nodig te hebben.

Waarom een Du-puy stofzuiger gebruiken in de houtindustrie?

De stofzuigers van Du-puy hebben diverse voordelen, waaronder:

Verhoogde productie efficiëntie
De mogelijkheid om een vaste afzuigunit te gebruiken op productiemachines en de noodzaak van een schone omgeving, zijn cruciaal voor de efficiëntie van de productiemachines en de kwaliteit van het eindproduct. Zaagsel en houtsnippers zullen geen probleem meer zijn.

Giftig houtstof veilig opzuigen
De potentieel giftige aard van sommige houtstoffen en houtpoeders vereist machines met gecertificeerde filtratie eigenschappen (ATEX en TUV). Alle ATEX stofzuigers van Du-puy kunnen worden voorzien van de geschikte en benodigde houtfilters.

Maatwerk
Van grote houtbewerkingsbedrijven tot timmerbedrijven en kleine ambachtelijke werkplaatsen, we kunnen een breed scala aan toepasbare oplossingen garanderen, aanpasbaar aan elke branche.

Advies nodig?
Wilt u graag vrijblijvend geadviseerd worden over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 072 - 562 9837 of per mail op info@du-puy.nl. Wij voorzien u graag van een passende zuigoplossing voor uw bedrijf!

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies