Toepassingen

Oppervlaktebehandeling

Industriële stofzuigers voor oppervlaktebehandeling

Bij de voorbehandeling en de bewerking van grote oppervlakten en vloeren komen zeer grote hoeveelheden fijnstof vrij. Du-puy Nederland biedt een ruim assortiment aan efficiëntie en duurzame industriële stofzuigers voor het direct opzuigen van deze stoffen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op, of bekijk het assortiment industriële stofzuigers hieronder.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 13 specifieke productielijnen
  • 100% Made in Italy
  • Custom made oplossingen
  • Vakkundig advies op maat
  • Technische support
  • Directe communicatie
Oppervlaktebehandeling Assortiment

Industriële stofzuigers voor oppervlaktebehandeling

Bij het bewerken van vloeren en oppervlaktes komen grote hoeveelheden fijne stoffen vrij. Deze stoffen zijn een gevaar voor de gezondheid van alle personen die in de omgeving aanwezig zijn, niet alleen om de hoeveelheid stof die vrijkomt bij oppervlaktebehandeling, maar ook om het type stof dat vrijkomt bij deze werkzaamheden.

Zo kan tijdens de oppervlaktebehandeling en tijdens het bewerken van beton kwartsstof vrijkomen. Kwartsstof is een stof welke zéér fijn en gevaarlijk is voor de gezondheid van mensen. Het inademen van kwartsstof kan ernstige longaandoeningen veroorzaken, zoals longfibrose en longkanker. Het is daarom essentieel om deze gezondheidsrisico’s voor werknemers te elimineren, door zo stofvrij als mogelijk te werken.

Door tijdens oppervlaktebehandeling een industriële stofzuiger aan te sluiten op de vloerbewerkingsmachines, wordt het vrijkomende stof direct afgezogen en worden gezondheidsrisico’s en langdurige blootstelling aan grote hoeveelheden gevaarlijk stof voorkomen.

Industriële afzuiging oppervlaktebehandeling

Al meer dan 50 jaar werken de experts van Du-Puy samen met bedrijven welke gespecialiseerd zijn in het bewerken van vloeren en oppervlaktes. Met hun input en expertise opgedaan in deze industrie, ontwerpen wij industriële stofzuigers welke geoptimaliseerd zijn voor industriële afzuiging van deze werkzaamheden. Slijpen, polijsten, schuren of vrezen, de expertise van Du-Puy garandeert u een eenvoudig en efficiënt productieproces.

Onze industriële stofzuigers voor oppervlaktebehandeling zijn speciaal ontworpen voor productieprocessen waarbij veel stof vrijkomt. Voor iedere situatie in deze industrie bieden wij efficiënte en eenvoudige industriële stofzuigers, welke speciaal zijn ontworpen om een hoge zuigkracht te genereren in combinatie met een efficiënt filtersysteem afgestemd op de stoffen die in deze industrie voorkomen.

Waarom een Du-Puy stofzuiger gebruiken voor oppervlaktebehandeling?

Veiligheid en gezondheid tijdens het bewerken van vloeren
Het continu opzuigen van grote hoeveelheden fijnstof, zoals cement en betonstof, beperkt het risico voor ademhalingsproblemen, huidirritaties of spijsverteringsproblemen en andere menselijke gezondheidsproblemen.

Werk efficiëntie
De industriële stofzuigers van Du-Puy zorgen er niet alleen voor dat werknemers veiliger kunnen worden, maar zorgen er ook voor dat fijnstof niet in de omgeving wordt verspreid. Het effectief opzuigen van fijnstof direct op de bron van uw schuurmachine, polijstmachine of vloerenfrees, voorkomt verspreiding van fijnstof in de werkomgeving. Het inzetten van een industriële afzuiging zorgt ervoor dat de werkomgeving stofvrij wordt omdat vrijkomende stoffen niet meer de omgeving in worden geblazen.

Een compleet en specifiek assortiment
Voor de oppervlaktebehandelingsbranche hebben we een compleet assortiment industriële stofzuigers ontworpen en gebouwd. Het assortiment bestaat uit diverse stofzuigers welke verschillen in vermogen, formaat en opvangcapaciteit en kunnen optioneel worden uitgebreid met een cycloonvoorafscheider om de opvangcapaciteit van het stofzuigsysteem te vergroten en het filter van de stofzuiger te ontlasten. Hierdoor kan de gebruiker langere tijd achtereen doorgaan met de werkzaamheden zonder tussentijds de stofzuiger te hoeven ledigen. Het ontlasten van het filter zorgt er daarnaast voor dat deze langer meegaat en opgezogen stoffen voor lange tijd efficiënt gefilterd worden.

Advies nodig?
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag! We zijn te bereiken op 072 – 562 9837 of per mail op info@du-puy.nl. Wij informeren u graag vrijblijvend over de vele mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies