Toepassingen

Vloeistof

Machines voor het opzuigen van vloeistoffen.

Wanneer er bij verschillende processen vloeistof opgezogen moet worden, kan dat niet met elke industriële stofzuiger. Hier is een stofzuiger nodig welke ontworpen is voor het opzuigen van vloeistoffen; een vloeistofzuiger.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 13 specifieke productielijnen
  • 100% Made in Italy
  • Custom made oplossingen
  • Vakkundig advies op maat
  • Technische support
  • Directe communicatie
Vloeistof Assortiment

Vloeistofzuigers voor vloeistof en water

Naast droge stoffen komen er in diverse industrieën en bedrijven natte stoffen, zoals vloeistof, koelvloeistof, olie en water vrij in verschillende processen. Vaak is het in deze gevallen noodzakelijk om deze vloeistoffen op te zuigen, omdat deze stoffen ervoor zorgen dat productieprocessen of werkprocessen verstoord worden. Daarnaast kunnen deze vloeistoffen voor veel stilstand en overlast zorgen. Het opzuigen en het eenvoudig verwijderen van vloeistof kan niet met elke industriële stofzuiger. Hier is een vloeistofzuiger voor nodig.

De verschillen tussen een vloeistofzuiger en een industriële stofzuiger

Een vloeistofzuiger is, zoals de naam het al zegt, gespecialiseerd in het opzuigen van allerlei vloeistoffen. Een industriële stofzuiger is daarentegen veelal geschikt voor het opzuigen van droge stoffen, zoals fijnstof. Deze industriële stofzuigers zijn uitgerust met grote filterpakketten welke verstopt zullen raken als grote hoeveelheden vloeistof opgezogen worden met deze machines.  

Een vloeistofzuiger is uitgerust met een filtersysteem welke geschikt is voor het filteren van vloeistof en daardoor niet verstopt zal raken. Daarnaast beschikt een vloeistofzuiger over een beveiligingssysteem, zoals een vlottersysteem, welke ervoor zorgt dat de motoren van de machine te allen tijde beschermd worden. Een vlottersysteem zorgt ervoor dat, wanneer de vloeistofzuiger de maximale capaciteit in liter bereikt heeft, de machine automatisch stopt met zuigen. Hierdoor kan het opgezogen vloeistof niet in contact komen met de motoren van de machine en blijven deze dus beschermd.

De juiste vloeistof zuiger selecteren

Om de juiste vloeistof zuiger te kunnen selecteren, is het belangrijk om duidelijk in beeld te hebben welke vloeistof opgezogen moet worden. De vloeistofzuigers van Du-Puy Nederland zijn geschikt voor vloeistof opzuigen, maar kunnen ook zeer goed ingezet worden voor het opzuigen van koelvloeistof, olie, logen, zuren en water.

Indien u water met kleine hoeveelheden stof wilt opzuigen, dan kan een nat en droog zuiger van Du-Puy uitkomst bieden. Deze waterstofzuigers zijn zo opgebouwd dat deze geschikt zijn voor het opzuigen van zowel water als stof. Deze stofzuigers zijn voorzien van een polyester zakfilter, welke zorgt voor de juiste filtratie van droge stoffen. Wanneer dit zakfilter wordt verwijderd, wat zeer eenvoudig gaat, kunnen deze waterzuigers ingezet worden voor water zuigen.

Bent u op zoek naar een machine welke geschikt is voor het opzuigen van olie, eventueel vermengd met spanen? Dan heeft een oliezuiger de voorkeur boven een vloeistofzuiger. De oliezuigers van Du-Puy zijn in diverse uitvoeringen leverbaar en ontworpen voor het opzuigen van olie. Daarnaast zijn onze oliezuigers voorzien van een spanenzeef, zodat olie vermengd met spanen direct van elkaar gescheiden kan worden nadat deze opgezogen zijn. Het direct scheiden van de spanen en de olie zorgt ervoor dat de olie schoon wordt afgevangen en geschikt is voor hergebruik.

Voordelen van een vloeistofzuiger

De vloeistofzuigers van Du-Puy hebben naast dat ze zeer efficiënt vloeistoffen en water zuigen, verschillende voordelen. Zo zijn onze vloeistofzuigers verkrijgbaar in diverse afmetingen en werkzaam op 230 Volt. Voor de meest complexe en veel vragende situaties beschikken we over echte krachtpatsers welke moeiteloos vloeistof opzuigen in grote hoeveelheden liters. Deze krachtige vloeistofzuigers zijn ondanks hun vele mogelijkheden compact gebouwd en eenvoudig mobiel te verplaatsen dankzij de bouw op wielen. Ook voor de lichtere toepassingen hebben we bij Du-Puy vloeistofzuigers welke zeer compact van formaat zijn en daardoor geschikt zijn voor vloeistof opzuigen in de kleinste en krapste plekken in de werk- of productieomgeving.

Accessoires voor het eenvoudig opzuigen van vloeistof en water

Onze stofzuigers zijn uit te rusten met allerlei verschillende stofzuiger accessoires, welke het mogelijk maken om vloeistoffen en water snel, efficiënt en effectief op te zuigen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een kierenzuiger aan de zuigslang te koppelen. Met deze accessoires kunt u eenvoudig vloeistof uit de krapste kieren en andere moeilijk bereikbare plekken zuigen. Ook het schoonzuigen van gereedschap en machines is eenvoudig met deze stofzuigeraccessoires. Bekijk onze accessoires hier.

Meer informatie of een vrijblijvende demonstratie?

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor een stofzuiger voor uw bedrijf? Wilt u een offerte aanvragen? Of heeft u interesse in een stofzuiger en wilt u via een demonstratie overtuigd worden over de mogelijkheden voor uw toepassing? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag vrijblijvend van meer informatie over alle mogelijkheden en kunnen, indien gewenst, langskomen voor een demonstratie. Wij zijn telefonisch te bereiken op 072 – 562 9837 of per e-mail op info@du-puy.nl.

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies