Toepassingen

Kwartsstof

Industriële stofzuigers voor kwartsstof

Een kwartsstof stofzuiger maakt het mogelijk de gezondheidsgevaarlijke kwartsstof op te zuigen en effectief te filteren, zodat deze niet opnieuw vrijkomt in de omgeving.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 13 specifieke productielijnen
  • 100% Made in Italy
  • Custom made oplossingen
  • Vakkundig advies op maat
  • Technische support
  • Directe communicatie
Kwartsstof Assortiment

Kwartsstof stofzuigers

Kwartsstof is een stof welke, bij het inademen, gevaarlijk is voor de gezondheid van u en uw werknemers. Kwartsstof komt voor in zand en in verschillende natuurlijke gesteenten, zoals betonsteen, cellenbeton, zandsteen en kalkzandsteen. Veel bouwmaterialen bevatten dan ook kwarts.

Wanneer materiaal voor 1,5% uit kwarts bestaat, is het materiaal officieel kwarts houdend. Hoe hoger het kwartsgehalte van het materiaal, hoe groter de kans bestaat dat deze gevaarlijke kwartsstof vrijkomt wanneer het materiaal bewerkt wordt. Om het gevaar voor het inademen van kwarts te verminderen, is het belangrijk dat vrijkomend stof direct met een speciale stofzuiger opgezogen wordt. Een kwartsstof stofzuiger van Du-Puy kan dit realiseren.

Het gevaar van kwartsstof

Bij het bewerken van kwarts houdende materialen is de kans groot dat kwartsstof vrijkomt in de omgeving. Kwartsstof bestaat uit zeer kleine stofdeeltjes welke oplosbaar zijn. Als er onvoldoende veiligheidsmaatregelen worden genomen tegen deze kwartsstoffen, bestaat er de kans dat medewerkers deze gezondheidsgevaarlijke stof inademen en deze stoffen tot diep in de longen terecht komen, met alle mogelijke risico’s tot gevolg.

Wat zegt de Wet over de maximale hoeveelheid kwartsstof?

De wetgeving over kwarts zegt dat de concentratie kwartsstof in de lucht maximaal 0,0075 mg/m3 mag zijn. Als u deze hoeveelheid vergelijkt met de hoeveelheid kwartsstof welke vrijkomt bij het bewerken van steenachtig materiaal, bijvoorbeeld tijdens het zagen, boren, vrezen of vegen, dan is de maximale hoeveelheid kwartsstof van 0,0075 mg/m3 zeer snel overschreden.

Een veilige werkomgeving met een kwartsstof stofzuiger

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers. Het minimaliseren van vrijkomend kwartsstof kan gerealiseerd worden middels een kwartsstof stofzuiger. Deze industriële stofzuigers zijn ontworpen voor het veilig opzuigen, filteren en verzamelen van deze gevaarlijke stoffen.

Onze kwartsstof stofzuigers zijn uitgerust met een uitgebreid filterpakket. Deze filters met een hoge filtratiegraad zorgen ervoor dat het kwartsstof na het opzuigen direct effectief gefilterd wordt. Dit filteren zorgt ervoor dat alleen schone lucht de omgeving in wordt teruggeblazen. Hierdoor kunnen werknemers het kwartsstof niet inademen en wordt de werkomgeving niet vervuild met gezondheidsgevaarlijk stof.

Stofzuigers in diverse uitvoeringen

Bij Du-Puy Nederland hebben we diverse industriële stofzuigers voor kwartsstof. Zo is er voor elk gebruik en voor elke bedrijfstoepassing een geschikte kwartsstof stofzuiger beschikbaar. Zo hebben we stofzuigers met een 230 Volt (netstroom) aansluiting, maar ook stofzuigers op 380 Volt (krachtstroom). Geen elektriciteitsvoorziening aanwezig of wenst u deze liever niet in te zetten? Geen probleem. Bij Du-Puy hebben we ook perslucht aangedreven stofzuigers voor kwartsstof.

Opgezogen kwartsstof komt terecht in de opvang container welke zich onderaan de industriële machine bevindt. Na ieder gebruik of wanneer de container volgezogen is, kunt u de container eenvoudig onder de machine vandaan rijden om te legen. Al onze kwarts stofzuigers zijn van industriële kwaliteit, mobiel inzetbaar en eenvoudig in gebruik.

Stofzuiger accessoires

Een industriële stofzuiger voor kwartsstof is uit te rusten met diverse stofzuiger accessoires voor een nog effectiever en efficiënter gebruik. Zo beschikken we bij Du-Puy naast zuigslangen onder andere over kierenzuigers, schraaphulpstukken, stofzuigerborstel en vloerzuigmonden.

Welke stofzuiger en welke accessoires het meest geschikt zijn voor u, is afhankelijk van verschillende factoren. Samen met u kijken we graag naar uw bedrijfssituatie en uw wensen, om u zo van een passend en op maat gemaakt advies te voorzien.

Meer informatie of een vrijblijvende demonstratie?

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden en het gebruik van een stofzuiger voor kwartsstof voor uw bedrijf? Wilt u een vrijblijvende stofzuigers offerte aanvragen? Of wilt u middels een demonstratie overtuigd worden over de mogelijkheden van deze stofzuigers voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op 072 – 562 98 37 of per e-mail op info@du-puy.nl.

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies