Toepassingen

Staalindustrie

Krachtige stofzuigers voor de zwaardere industrieën.

Du-puy heeft een reeks industriële stofzuigers ontwikkeld welke zeer sterk en krachtig zijn en daardoor geschikt zijn voor de Heavy Duty industrie. Deze stofzuigers zuigen moeiteloos grote hoeveelheden metaal-, zand- en aardse resten op. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • 13 specifieke productielijnen
 • 100% Made in Italy
 • Custom made oplossingen
 • Vakkundig advies op maat
 • Technische support
 • Directe communicatie
Staalindustrie Assortiment

Industriële stofzuigers voor staalplanten en gieterijen

Tijdens de staalverwerking, in gieterijen en staalfabrieken, worden dagelijkse zeer grote hoeveelheden poeders en vaste stoffen geproduceerd. Om de productie-efficiëntie niet te verminderen, is het belangrijk om over de juiste apparatuur te beschikken, zodat de machines altijd op hun maximale capaciteit kunnen werken. De zware industrie heeft krachtige industriële stofzuigers nodig die in staat zijn om zware werkritmes en moeilijke omstandigheden te doorstaan.

Hoe werkresten verwijderen?

De belangrijkste vereiste: een snelle verwijdering van grote hoeveelheden zware poeders die de verschillende stadia van het productieproces belemmeren (hoogovens, opslagruimtes, transportbanden, machines voor gieten, vormen, zandstralen, enz.).

Het verwijderen en beheren van deze vaak zeer imposante poeders is niet alleen een noodzaak, maar ook een prioriteit om productiestops te voorkomen en de gezondheid van de werknemers niet in gevaar te brengen. De snelste en meest betrouwbare oplossing voor het verwijderen van deze materialen: industriële stofzuigers.

Du-puy industriële stofzuigers: een robuuste, betrouwbare en duurzame oplossing

Du-puy heeft meer dan 50 jaar ervaring in de gieterij- en staalindustrie. Van compacte industriële stofzuigers tot hoog vacuüm zuigers, u kunt kiezen zonder concessies te doen aan de kracht, wendbaarheid en capaciteit van uw zware stofzuiger.

De industriële stofzuigers voor gieterijen en staalfabrieken zijn uitgerust met een hoog vermogen (tot 25 kW) en een hoge opvoerhoogte, waardoor grote hoeveelheden stof, metaalafval (zelfs bij hoge temperaturen) en zanderige en aardse resten snel kunnen worden verwijderd zonder de productiecyclus te hoeven onderbreken. Moet je bijvoorbeeld de grond stofzuigen in het beugelgebied (trilrooster)? Wij hebben de oplossing!

Wanneer het volume van opgezogen poeders en vaste stoffen groot genoeg is om de afzuigcapaciteit onvoldoende te maken, is het mogelijk om de opvangcapaciteit te vergroten met behulp van een verrijdbare voorafscheider (modellen tot 450 liter capaciteit beschikbaar), waardoor de hantering gemakkelijker en gemakkelijker wordt.

Samengevat heeft een industriële stofzuiger van Du-puy voor de staal- en gieterijsector de volgende voordelen:

 • Een verkorting van de schoonmaaktijden
 • Een verlaging van de onderhoudskosten
 • Het terugwinnen van grote hoeveelheden volledig beheerste materialen
 • Een drastische verhoging van de veiligheid in uw werkomgeving

Waarom een Du-puy stofzuiger gebruiken in staalfabrieken en gieterijen?

Voor hoge productie efficiëntie staalbewerking
Bij de verwerking van staal worden dagelijks grote hoeveelheden stof en vaste stoffen geproduceerd en als deze niet op de juiste manier worden behandeld, kan dit de productiecycli verstoren en tot onverwachte en hoge onderhoudskosten leiden.

Geen machinestilstand met het automatische filter PN
Geen machinestilstand: het automatische filterreinigingssysteem met omgekeerde luchtstroom (PN-systeem) handhaaft de maximale efficiëntie van de filters dankzij een persluchtpuls die de filters met regelmatige tussenpozen reinigt en verstoppingen en zuigverliezen voorkomt.

Opties: wiel gemonteerde voorafscheider of centraal stofzuigsysteem
Bij Du-puy bieden we oplossingen zoals op wielen gemonteerde voorafscheiders (met containers tot 600 liter capaciteit) en centrale stofzuigsystemen (ideaal om tegelijkertijd op meerdere punten te werken), zelfs wanneer het volume (vaste stof) aanzienlijk of moeilijk te bereiken is.

Advies nodig?
Wilt u graag vrijblijvend geadviseerd worden over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 072 - 562 9837 of per mail op info@du-puy.nl. Wij voorzien u graag van een passende zuigoplossing voor uw bedrijf!

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies