Toepassingen

Olie

Oliezuigers voor het opzuigen olie, koelvloeistof en andere vloeistoffen

Du-Puy Nederland heeft een groot assortiment oliezuigers welke zeer geschikt zijn voor het opzuigen van olie, koelvloeistof en andere vloeistoffen. Zelfs wanneer deze bevuild zijn met spanen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op of kijk hieronder voor een geschikte oliezuiger.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom kiezen voor
Du-puy?

 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • 13 specifieke productielijnen
 • 100% Made in Italy
 • Custom made oplossingen
 • Vakkundig advies op maat
 • Technische support
 • Directe communicatie
Olie Assortiment

Oliezuiger voor industriële toepassing

Vloeistoffen zoals olie en koelvloeistoffen kunnen niet zomaar met elke type stofzuiger opgezogen worden. Normale stofzuigers zijn niet uitgevoerd met de juiste filters en veiligheidsvoorschriften om vloeistoffen, zoals olie, veilig op te kunnen zuigen.

Du-puy Nederland heeft een compleet assortiment oliezuigers, van kleine lichte modellen tot grote zware modellen. Ideaal voor het opzuigen van vloeistoffen zoals olie en koelvloeistof, zelfs wanneer deze vervuild zijn met spanen, metaalspanen, spaanders, metaalkrullen en andere vaste deeltjes.

Een oliezuiger is een must have bij het reinigen van olie en koelvloeistofbaden in bijvoorbeeld de metaalindustrie.


Wanneer moet ik een oliezuiger inzetten?

Vloeistoffen zoals olie en koelvloeistof, zijn vaak te zien in industrieën zoals de metaalbewerkingsindustrie waarbij draaibanken, freesbanken en CNC machines gebruikt worden bij het bewerken van metalen. Bij het bewerken van metalen worden olie en koelvloeistof vaak gebruikt als smeermiddel of als koelmiddel om snelle slijtage van machines te voorkomen en om een hogere kwaliteit eindproduct te vervaardigen. Tijdens het bewerken van metalen komen vaak spanen, krullen en metaalstoffen vrij, welke in de olie of koelvloeistof terecht komen.

Het opzuigen en reinigen van deze vervuilde olie en koelvloeistof is erg belangrijk om het productieproces zo min mogelijk stil te leggen. Het resultaat?

 • Minder stilstand van machines
 • Hergebruik van olie/koelvloeistof = lagere kosten
 • Schoner eindproduct
 • Hogere productiviteit
 • Meer veiligheid

Een oliezuiger zorgt voor een aanzienlijke verbetering in het productieproces.

Vloeistoffen langer gebruiken

Een groot voordeel van het gebruiken van een oliezuiger is de mogelijkheid om vervuilde vloeistoffen na het opzuigen en reinigen weer terug te brengen in het productieproces. De oliezuigers van Du-puy zijn voorzien van een spanenzeef en optioneel met een 300/100 micron spanenfilter, zodat opgezogen vloeistoffen effectief gereinigd worden van spanen, stoffen en andere vaste onderdelen. Gereinigde vloeistoffen kunnen weer teruggebracht worden in het proces door middel van een kogelkraan of met een universele opvoerpomp.

oliezuiger Oilvac200T krachtstroom industriele stofzuiger Du puy Nederland

Krachtige motoren

Onze OILVAC oliezuigers zijn uitgerust met krachtige 230 Volt motoren of met een zijkanaalventilator van 3 kW tot en met 5,5 kW. Geen model geschikt voor uw situatie? Du-puy Nederland heeft de mogelijkheid om een custom made oplossing uit te werken met andere type ventilatoren of zelfs met persluchtaandrijving.

Advies nodig?
Wilt u graag vrijblijvend geadviseerd worden over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 072 - 562 9837 of per mail op info@du-puy.nl. Wij voorzien u graag van een passende zuigoplossing voor uw bedrijf!

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies