DEDUST 4

 • DEDUST 4 Stof afzuiging in centrale opstelling
 • Afzuigunit DEDUST 4 voor het afzuiging van fijne stoffen
 • Lasdampafzuiging DEDUST 4 van Du-puy
Du-puy

DEDUST 4

De Dedust 4 is een afzuigunit geschikt voor het afzuigen van fijne en droge stoffen in grote hoeveelheden. Deze afzuigunit is zeer geschikt voor afzuigwerkzaamheden bij processen, bijvoorbeeld bij het bewerken van hout en metaal. Ook is deze afzuigunit zeer geschikt voor afzuiging van vrijkomende stoffen bij het mengen en overstorten van fijne poeders in bijvoorbeeld de voedselindustrie.

Geschikt voor processen waarbij grote hoeveelheden stof vrijkomen
Deze afzuigunit is verkrijgbaar met een volledige omkasting of met enkele omkasting om het bovenste deel (filterkamer). Uitgevoerd met een 3 kW 380 Volt motor, behaald deze afzuigunit luchtsnelheden tot wel 3800 m³/uur. Hierdoor is de Dedust 4 zeer geschikt om in te zetten bij processen waar grote hoeveelheden stof vrijkomen.

Filtersysteem afzuigunit
De afzuigunit is uitgerust met vier horizontale polyester patroonfilters in stofklasse M (1 micron), welke antistatisch zijn uitgevoerd. Met een filteroppervlakte van 100.000 cm² per stuk heeft de Dedust 4 een totale filteroppervlakte van maar liefst 400.000 cm². Optioneel kan deze afzuigunit uitgevoerd worden met een HEPA H13 veiligheidsfilter, om zo een nog hogere filtratiegraad te bereiken dat nodig is bij bijvoorbeeld het afzuigen van gezondheidsgevaarlijke stoffen.

Automatische reiniging filtersysteem
De Dedust 4 is standaard uitgevoerd met een automatisch reinigingssysteem op perslucht. Een drukverschil sensor meet de filterverzadiging en start automatisch het reinigingsproces op wanneer dit nodig is. De patroonfilters zullen hierbij een pulse perslucht krijgen waardoor ze effectief gereinigd worden. Omdat de filters enkel gereinigd worden wanneer dat nodig is, bespaard dit een hoop kosten. Omdat de filters regelmatig gereinigd worden blijft de zuigprestatie altijd optimaal, ook wanneer de afzuigunit voor een langere periode achtereenvolgend wordt ingezet.

90 liter opvangcapaciteit
Gezogen materialen komen terecht in een opvangcontainer van 90 liter, welke zich in het onderste deel van de afzuigunit bevindt. De container is voorzien van vier zwenkwielen zodat deze gemakkelijk te verplaatsen en te legen is. Standaard wordt deze afzuigunit uitgerust met een start-/stop ABB schakelaar met 10 meter stroomsnoer met 16 ampère stekker.

Optioneel is deze afzuigunit uit te voeren met:

 • Techflex afzuigarm D=200 mm
 • Vonkenvanger
 • HEPA H13 veiligheidsfilter
 • Uitlaat omkasting
Voordelen
 • 1 krachtige 380V motor
 • Sterke structuur van gecoat staal
 • Vier grote patroonfilters geschikt voor fijne stoffen
 • 90 liter opvangcapaciteit
 • Snel en gemakkelijk te legen container
 • Voorzien van onderhoudsdeuren
 • Exclusief compressor

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Du-puy
Model:
DEDUST 4
Spanning380 Volt
Aantal motoren1
Vermogen3 kW
Max. luchtdebiet3800 m3/uur
Max. onderdruk270 mmH2O
Type filterPolyester patroonfilter
Oppervlakte hoofdfilter400.000 cm2
Filter efficiëntieANT M (1 micron)
FilterreinigingAutomatische pneumatische reiniging
Inhoud vuilcontainer90 liter
Inlaat diameter250 mm
Geluid debiet68 dB (A)
Afmetingen120x105x230 cm
Gewicht350 kg

Assortiment afzuigunits van Du-puy

Op zoek naar puntafzuiging?

Het assortiment afzuigunits voor puntafzuiging van Du-puy Nederland is zo breed dat u alle kanten op kunt. Weet u niet zo goed welke afzuigunit het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij kunnen u helpen bij het selecteren van de juiste afzuigunit.

Neem contact op

Dedust catalogus Du-Puy

Het assortiment afzuigunits voor puntafzuiging van Du-puy Nederland word ook wel de Dedust-lijn genoemd. Industriële afzuigunits zijn ideaal voor het terugwinnen van stof in de productieomgeving. Deze stoffen vormen anders een gevaar voor uw medewerkers, omdat medewerkers zo langdurig worden blootgesteld aan deze stoffen. Puntafzuiging van Du-puy biedt hierin de oplossing. Bekijk hier het assortiment!

Download

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies