DEDUST 8

 • DEDUST 8 stof afzuiging in vaste opstelling
 • Patroonfilters stof afzuiging DEDUST 8
Du-puy

DEDUST 8

De Dedust 8 afzuigunit is zeer geschikt voor het afzuigen van werkzaamheden waar zeer grote hoeveelheden droge en fijne stoffen vrijkomen. Denk hierbij aan processen zoals houtbewerking, metaalbewerking, zandstralen en verwerkingsprocessen in de voedselindustrie.

Filtersysteem afzuigunit Dedust 8
Deze afzuigunit is voorzien van 8 antistatische polyester patroonfilters in stofklasse M, welke horizontaal geplaatst zijn. Met een totaaloppervlakte van 800.000 cm² is de Dedust 8 zeer geschikt voor het afzuigen van zeer grote hoeveelheden stof. Met deze afzuigunit is het dankzij de stofklasse M filters tevens mogelijk om fijnstof op te zuigen. Optioneel kan deze unit uitgevoerd worden met een HEPA veiligheidsfilter om een nog hogere filtratiegraad te bereiken, welke benodigd is bij het opzuigen van gezondheidsgevaarlijke stoffen.

5,5 kW vermogen en daardoor breed inzetbaar
Uitgevoerd met een 5,5 kW motor kan de Dedust 8 luchtsnelheden behalen tot wel 5400 m³/uur. Hierdoor is deze afzuigunit zeer geschikt om te gebruiken in processen waar veel stof vrijkomt of in processen waarbij op meerdere plekken tegelijk afgezogen moet worden.

Voorzien van slim automatisch filterreinigingssysteem
Standaard is deze afzuiginstallatie uitgevoerd met een slim automatisch filterreinigingssysteem. De afzuigunit is uitgevoerd met een drukverschil sensor welke actueel de verzadiging van de filters meet. Wanneer de filters vervuild zijn, zal de sensor dit meten en het reinigingsproces opstarten. Elk filter krijgt hierbij een perslucht pulse waardoor ze effectief gereinigd worden. Doordat het reinigen enkel gebeurd wanneer dit nodig is, worden kosten bespaard en blijft de zuigprestatie altijd optimaal.

90 liter opvangcapaciteit
Gezogen materialen komen terecht in een opvangcontainer van 90 liter welke zich in het onderste deel van de afzuigunit bevindt. De container is voorzien van vier zwenkwielen zodat deze gemakkelijk te verplaatsen en te legen is.

Standaard wordt deze afzuigunit uitgerust met een start-/stop ABB schakelaar met 10 meter stroomsnoer met 16 ampère stekker.

Optioneel is de Dedust 8 afzuigunit uit te voeren met:

 • Vonkenvanger
 • HEPA H13 veiligheidsfilter 99,995%
 • Uitlaat ombouwkit
Voordelen
 • 1 krachtige 380V motor
 • Sterke structuur van gecoat staal
 • 8 grote patroonfilters geschikt voor fijne stoffen
 • 90 liter opvangcapaciteit
 • Snel en gemakkelijk te legen container
 • Voorzien van onderhoudsdeuren
 • Exclusief compressor

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Du-puy
Model:
DEDUST 4
Spanning380 Volt
Aantal motoren1
Vermogen5,5 kW
Max. luchtdebiet5400 m3/uur
Max. onderdruk350 mmH2O
Type filterPolyester patroonfilter
Oppervlakte hoofdfilter800.000 cm2
Filter efficiëntieANT M (1 micron)
FilterreinigingAutomatische pneumatische reiniging
Inhoud vuilcontainer90 liter
Inlaat diameter300 mm
Geluid debiet73 dB(A)
Afmetingen120x105x325 cm
Gewicht465 kg

Assortiment afzuigunits van Du-puy

Op zoek naar puntafzuiging?

Het assortiment afzuigunits voor puntafzuiging van Du-puy Nederland is zo breed dat u alle kanten op kunt. Weet u niet zo goed welke afzuigunit het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij kunnen u helpen bij het selecteren van de juiste afzuigunit.

Neem contact op

Dedust catalogus Du-Puy

Het assortiment afzuigunits voor puntafzuiging van Du-puy Nederland word ook wel de Dedust-lijn genoemd. Industriële afzuigunits zijn ideaal voor het terugwinnen van stof in de productieomgeving. Deze stoffen vormen anders een gevaar voor uw medewerkers, omdat medewerkers zo langdurig worden blootgesteld aan deze stoffen. Puntafzuiging van Du-puy biedt hierin de oplossing. Bekijk hier het assortiment!

Download

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies