W2 AIR

 • Persluchtstofzuiger W2 geschikt voor gebruik in ATEX zone 22
Du-puy

W2 AIR

De DuPuy W2 AIR is een zeer geschikte persluchtstofzuiger voor het opzuigen van droge en fijne stoffen op locaties waar geen elektriciteit aanwezig is of vanwege veiligheidsoverwegingen daar niet gebruikt mag worden. De W2 AIR persluchtstofzuiger is leverbaar in twee uitvoeringen, namelijk een uitvoering met 7 venturi’s en een uitvoering met 14 venturi’s.

Werking van venturi’s
Een venturi is een conische opening waar perslucht doorheen stroomt. Wanneer de perslucht de opening verlaat, daalt de drukt en neemt de luchtsnelheid toe. De intensiteit is zodanig dat er vacuüm wordt gevormd waardoor een luchtstroom wordt gecreëerd.

Opvangcapaciteit
Het opgezogen materiaal wordt opgevangen in een op wielen gemonteerde snelwisselcontainer (40 liter) waardoor het opgezogen materiaal snel en vuilvrij kan worden afgevoerd. De stofzuiger is gemonteerd op een robuust, gepoedercoat stalen frame, voorzien van wielen met parkeerrem. Optioneel is het mogelijk om de opvangcontainer uit te voeren met een zakhouderring, zodat gezogen materialen direct in een vuilniszak terecht komen.

Filtersysteem persluchtstofzuiger
Standaard is de W2 AIR persluchtstofzuiger uitgevoerd met polyester sterfilter in stofklasse L (3 micron) met een filteroppervlakte van 20.000 cm2. Optioneel kan dit filter ook worden aangepast naar een antistatisch filter in stofklasse M (1 micron), een PTFE filter of een NOMEX filter. Een handmatig filterreinigingssysteem, bestaande uit een verticaal bewegende filterschudder, stelt de gebruiker in staat om het filter moeiteloos en op elk gewenst moment schoon te maken, waardoor de levensduur van het filter wordt verlengd en er tevens wordt voorkomen dat het verzadigd raakt en de zuigkracht verminderd.

ATEX Zone 22
Wilt u deze persluchtstofzuiger gebruiken in een ATEX Zone 22 omgeving? Geen probleem! De W2 AIR is ook te verkrijgen met een ATEX Zone 22 certificaat.

Opties voor deze persluchtstofzuiger:

 • Hoofdfilter in stofklasse M (1 micron)
 • HEPA veiligheidsfilter voor 99,995% filtratie
 • RVS opvangcontainer
 • RVS opvangcontainer en filterbehuizing
 • Accessoireskit
 • ATEX Zone 22 certificaat
Voordelen
 • 7 of 14 venturi's
 • Sterk frame van gecoat staal
 • Hoofdfilter geschikt voor fijne stoffen
 • 40 liter opvangcapaciteit
 • Snel en gemakkelijk te legen container

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Du-puy
Model:
W2 AIR
Benodigde werkdruk6 bar
Vereiste luchtlevering729 / 1458 liter/min
ATEX ZoneOptioneel Zone 22
Max. luchtdebiet150 / 300 m3/uur
Max. onderdruk3.700 mmH2O
Type filterPolyester sterfilter
Oppervlakte hoofdfilter20.000 cm2
Oppervlakte veiligheidsfilter20.500 cm2 (optioneel)
Filter efficiëntieKlasse L (3 micron)
FilterreinigingJa, handmatige filterschudder
Inhoud vuilcontainer40 liter
Inlaat diameter50 mm
Geluid debiet78 dB(A)
Afmetingen63x57x108 cm
Gewicht42 / 43 kg

Zuigoplossingen van Du-puy Nederland

Vrijblijvend advies

Niet helemaal wat u zoekt? Of heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste industriële stofzuiger voor uw bedrijf? Du-puy voorziet u graag van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies. Zo weet u zeker dat u straks de juiste industriële stofzuiger heeft voor uw stofprobleem.

Neem contact op

Dust & Heavy Dust catalogus Du-Puy

Binnen industrieën ontstaan veel verschillende soorten stof wat vrijkomt en opgezogen moet worden om de productie- en werkomgevingen zo veilig en schoon mogelijk te houden. Onze krachtige stofzuigers kunnen voldoen aan al uw behoeften met betrekking tot de productielocatie, omdat onze stofzuigers zijn ontwikkeld in samenspraak met onderhoudsmanagers uit elke industriële sector. Zo voldoen onze industriele stofzuigers aan alle mogelijke wensen en behoeften uit de industrie. Deze catalogus verteld u alles over onze sterkste en zwaarste stofzuigers!

Download

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies