W2 AIR ATEX Zone 22

 • W2 persluchtstofzuiger geschikt voor gebruik in ATEX zone 22
Du-puy

W2 AIR ATEX Zone 22

De W2 AIR ATEX Zone 22 is dé industriële stofzuiger voor het uitvoeren van zuigwerkzaamheden in omgevingen waar een stofexplosiegevaar aanwezig is. Deze persluchtstofzuiger is leverbaar met 7 of 14 venturi's en behaald een maximaal luchtdebiet van 150 m3/uur (7 venturi's) of 300 m3/uur (14 venturi's) en een maximale onderdruk van 3.700 mmH2O.

De werking van een venturi
Een venturi is een conische opening waar perslucht doorheen stroomt. Wanneer perslucht de opening verlaat, daalt de druk en neemt de luchtsnelheid toe. De intensiteit is zodanig dat een vacuüm gevormd wordt, waardoor een luchtstroom wordt gecreëerd.

40 liter opvangcapaciteit
Deze persluchtstofzuiger heeft een opvangcapaciteit van 40 liter. Opgezogen materiaal valt in de opvangcontainer, welke zich onderaan de machine bevindt en welke is voorzien van zijn eigen wielen. Eenmaal volgezogen is de vuilcontainer eenvoudig onder de stofzuiger vandaan te halen om te legen op een plek naar keuze. Liever materiaal direct in een zak zuigen? De opvangcontainer kan worden uitgevoerd met een zakhouderring waardoor gezogen materialen direct in een vuilniszak terecht komen.

Filtersysteem persluchtstofzuiger
Deze persluchtstofzuiger voor ATEX zone 22 wordt uitgevoerd met een antistatisch klasse M polyester sterfilter met handmatige filterreiniging. Dit type filter kenmerkt zich doordat deze een grotere omtrek heeft met een kleinere oppervlakte. Hierdoor wordt zuigkracht te allen tijde behouden. Wenst u materiaal op te zuigen welke gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid? Deze persluchtstofzuiger is uit te voeren met een HEPA H14 absoluutfilter, dit type filter heeft een efficiëntie van 99,995% bij 0,18 micron met een oppervlakte van 2 m².

Optioneel is deze persluchtstofzuiger voor ATEX omgevingen uit te voeren met:

 • PTFE gecoat hoofdfilter
 • HEPA veiligheidsfilter
 • RVS opvangcontainer
 • RVS opvangcontainer en filterbehuizing
 • Accessoireskit
Voordelen
 • 2 venturi's
 • Geschikt voor gebruik in ATEX Zone 22 omgeving
 • Sterk frame van gecoat staal
 • Hoofdfilter geschikt voor fijne stoffen
 • 40 liter opvangcapaciteit
 • Snel en gemakkelijk te legen container

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Du-puy
Model:
W2 AIR ATEX Zone 22
Benodigde werkdruk6 bar
Vereiste luchtlevering750 / 1500 liter/min
ATEX Zone22
Max. luchtdebiet150 / 300 m3/uur
Max. onderdruk3.700 mmH2O
Type filterPolyester sterfilter
Oppervlakte hoofdfilter7.000 cm2
Oppervlakte veiligheidsfilter20.500 cm2 (optioneel)
Filter efficiëntieAntistatisch klasse M (1 micron)
FilterreinigingJa, handmatige filterschudder
Inhoud vuilcontainer40 liter
Inlaat diameter50 mm
Geluid debiet78 dB(A)
Afmetingen57x63x108 cm
Gewicht39 / 40 kg

Zuigoplossingen van Du-puy Nederland

Vrijblijvend advies

Niet helemaal wat u zoekt? Of heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste industriële stofzuiger voor uw bedrijf? Du-puy voorziet u graag van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies. Zo weet u zeker dat u straks de juiste industriële stofzuiger heeft voor uw stofprobleem.

Neem contact op

Dust & Heavy Dust catalogus Du-Puy

Binnen industrieën ontstaan veel verschillende soorten stof wat vrijkomt en opgezogen moet worden om de productie- en werkomgevingen zo veilig en schoon mogelijk te houden. Onze krachtige stofzuigers kunnen voldoen aan al uw behoeften met betrekking tot de productielocatie, omdat onze stofzuigers zijn ontwikkeld in samenspraak met onderhoudsmanagers uit elke industriële sector. Zo voldoen onze industriele stofzuigers aan alle mogelijke wensen en behoeften uit de industrie. Deze catalogus verteld u alles over onze sterkste en zwaarste stofzuigers!

Download

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies