SILOBAG 1000

  • 1000 liter voorafscheider voor ATEX Zone 22 omgevingen
Du-puy

SILOBAG 1000

De Silobag 1000 is een filter voorafscheider welke ingezet kan worden in combinatie met een industriële stofzuiger of centraal stofzuigsysteem met een vermogen tussen de 4 en 25 kW. Deze voorafscheider van robuuste kwaliteit is opgebouwd uit een stalen structuur en behuizing en kan daardoor, naast een binnen positionering, ook buiten opgesteld worden.

1000 liter opslagcapaciteit
Het toevoegen van een filter voorafscheider aan een industriële stofzuiger of centraal stofzuigsysteem zorgt ervoor dat de opslagcapaciteit van het zuigsysteem aanzienlijk wordt vergroot. Ook worden de opgezogen stoffen door de voorafscheider gefilterd, waardoor het filter van de industriële stofzuiger wordt ontlast. Opgezogen vaste en stoffige materialen worden opgeslagen in de voorafscheider, welke een capaciteit heeft van 1000 liter.

Lediging voorafscheider
Wanneer de voorafscheider volgezogen is, kan deze eenvoudig geleegd worden in Big Bag zakken welke onder de voorafscheider aan haken bevestigd kunnen worden. Ook is het mogelijk om de opgezogen materialen af te vangen in bijvoorbeeld een stortbak. De voorafscheider is uit te rusten met verschillende ledigingskleppen, waaronder een kantelklep en een vlinderklep.

Filtersysteem
De Silobag 1000 is uitgerust met een antistatisch teflon hydro-oleophobic filter met een filter oppervlakte van 60.000 cm2. Het filter wordt automatisch gereinigd door een pneumatisch filterreinigingssysteem.

ATEX variant leverbaar
Heeft u te maken met brand- en explosiegevaarlijke stoffen? Dan is deze voorafscheider ook leverbaar in een ATEX uitvoering waarmee deze gevaarlijke stoffen veilig opgezogen en afgevangen kunnen worden.

Wenst u een kleinere voorafscheider? De Silobag voorafscheider is ook leverbaar in een 250 liter variant en een 600 liter variant.

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Du-puy
Model:
SILOBAG 1000
Type filterTeflon hydro-oleophobic
Oppervlakte hoofdfilter110.000 cm2
Filter efficiëntieM (1 micron)
FilterreinigingPneumatisch filterreinigingssysteem
Inhoud vuilcontainer1000 liter
Inlaat diameter80 / 120 / 160 mm
Afmetingen147x108x386 cm

Advies over deze voorafscheider?

Twijfelt u welke voorafscheider het meest geschikt is voor uw toepassing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag een op maat gemaakt en vrijblijvend advies, zodat u zeker weet dat u straks over de juiste voorafscheider beschikt. 

Stel je vraag aan onze specialist

Dust & Heavy Dust catalogus Du-Puy

Binnen industrieën ontstaan veel verschillende soorten stof wat vrijkomt en opgezogen moet worden om de productie- en werkomgevingen zo veilig en schoon mogelijk te houden. Onze krachtige stofzuigers kunnen voldoen aan al uw behoeften met betrekking tot de productielocatie, omdat onze stofzuigers zijn ontwikkeld in samenspraak met onderhoudsmanagers uit elke industriële sector. Zo voldoen onze industriele stofzuigers aan alle mogelijke wensen en behoeften uit de industrie. Deze catalogus verteld u alles over onze sterkste en zwaarste stofzuigers!

Download

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies