SILOFILTER 1000 Z22

  • ATEX voorafscheider Zone 22 met 1000 liter opslagcapaciteit
Du-puy

SILOFILTER 1000 Z22

De Silofilter 1000 is een filter voorafscheider welke gecertificeerd is voor ATEX Zone 22 omgevingen. Dit houdt in dat deze voorafscheider, in combinatie met een geschikte ATEX stofzuiger, ingezet kan worden in omgevingen welke als ATEX Zone 22 brand- of explosiegevaarlijk geclassificeerd worden. Het inzetten van een voorafscheider zorgt ervoor dat de opslagcapaciteit van het stofzuigsysteem aanzienlijk wordt vergroot. Daarnaast beschermt de voorafscheider de ATEX stofzuiger van het op te zuigen stof.

Filtersysteem
Deze filter voorafscheider is uitgerust met een polyester sterfilter welke antistatisch is en tot stofklasse M (1 micron) behoort. Dit grote filter heeft een filteroppervlakte van 50.000 cm2 en beschermt de ATEX stofzuiger van het opgezogen stof. Wanneer het filter gereinigd dient te worden, kan dit eenvoudig middels een handmatige filterschudder. Indien gewenst is de unit ook te voorzien van een pneumatisch filterreinigingssysteem, welke het filter automatisch reinigt wanneer dit nodig is.

1000 liter opvangcapaciteit
De opvangcapaciteit van deze grote voorafscheider bedraagt 1000 liter. Indien de unit volgezogen is, kan deze eenvoudig middels een kantelbare afvoerklep worden geleegd in bijvoorbeeld een Big Bag zak of een stortbak. Wenst u de voorafscheider met een kleinere capaciteit? Dat kan! De silofilter is ook leverbaar met een opvangcapaciteit van 200 en 600 liter. 

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Du-puy
Model:
SILOFILTER 1000 Z22
ATEX Zone22
Type filterPolyester sterfilter antistatisch
Oppervlakte hoofdfilter50.000 cm2
Filter efficiëntieM (1 micron)
FilterreinigingHandmatig
Inhoud vuilcontainer1000 liter
Inlaat diameter80 mm
Afmetingen147x108x350 cm
Gewicht390 kg

Advies over deze voorafscheider?

Twijfelt u welke voorafscheider het meest geschikt is voor uw toepassing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag een op maat gemaakt en vrijblijvend advies, zodat u zeker weet dat u straks over de juiste voorafscheider beschikt. 

Stel je vraag aan onze specialist

Dust & Heavy Dust catalogus Du-Puy

Binnen industrieën ontstaan veel verschillende soorten stof wat vrijkomt en opgezogen moet worden om de productie- en werkomgevingen zo veilig en schoon mogelijk te houden. Onze krachtige stofzuigers kunnen voldoen aan al uw behoeften met betrekking tot de productielocatie, omdat onze stofzuigers zijn ontwikkeld in samenspraak met onderhoudsmanagers uit elke industriële sector. Zo voldoen onze industriele stofzuigers aan alle mogelijke wensen en behoeften uit de industrie. Deze catalogus verteld u alles over onze sterkste en zwaarste stofzuigers!

Download

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies