Terug naar projecten
  • W3 industriële stofzuiger voor het opzuigen van betonstof bij het schuren, frezen en stralen van betonvloeren.
Dupuy referentie

Industriële stofzuiger bij het schuren, frezen en stralen van betonvloeren

Bij het bewerken van betonvloeren komen veel fijne betonstoffen vrij. Deze betonstoffen komen bijvoorbeeld vrij tijdens werkzaamheden als schuren, frezen en stralen. Een klant was op zoek naar een geschikte industriële stofzuiger welke ingezet kan worden voor het afzuigen van deze vrijkomende stoffen, zodat de hoeveelheid betonstof in de werkomgeving verminderd wordt. Betonstof is namelijk zeer fijn en door de aanwezigheid van kwartsstof zelfs schadelijk voor de gezondheid.

Om deze schadelijke stoffen veilig op te kunnen zuigen, hebben wij een industriële stofzuiger aangeboden welke is uitgevoerd met een klasse M filter in combinatie met een HEPA H14 veiligheidsfilter. Het klasse M filter houdt stoffen tegen tot 1 micron. Alle deeltjes kleiner dan 1 micron worden tegengehouden door het HEPA H14 filter. Een HEPA H14 filter is een veiligheidsfilter, welke ook wel absoluut filter genoemd wordt, en heeft een efficiëntie van 99,995% bij 0,18 micron.

Hoge belasting fijne stoffen

Bij het schuren, frezen en stralen van betonvloeren komen grote hoeveelheden fijne stoffen vrij. Vanwege de aanwezigheid van kwartsstof in deze stoffen, moeten deze stoffen direct bij het bewerkingsproces afgezogen worden. Dit voorkomt dat gebruikers aan deze gevaarlijke stof worden blootgesteld. De maximale concentratie van kwartsstof mag maximaal 0,075 mg/m³ zijn.

Vanwege de grote hoeveelheden betonstof, hebben wij de W3 industriële stofzuiger van Du-Puy aangeboden op 230 Volt. De W3 is een industriële stofzuiger op 230 Volt welke is voorzien van 3 by-pass motoren, een groot polyester sterfilter met 2 m² oppervlakte en een HEPA H14 veiligheidsfilter voor het afvangen van schadelijke stoffen zoals kwartsstof.

W3 industriële stofzuiger

Voor deze klant hebben wij de W3 industriële stofzuiger uitgevoerd met een klasse M hoofdfilter, om zo fijne stoffen tot 1 micron af te kunnen vangen. Vanwege de aanwezigheid van kwartsstof is er voor gekozen om de stofzuiger met een HEPA H14 veiligheidsfilter uit te voeren zodat er geen uitblaas van schadelijke stoffen plaatsvindt.

De W3 industriële stofzuiger is verder uitgevoerd met een handmatige filterschudder voor het reinigen van het hoofdfilter en heeft een opvangcontainer met een capaciteit van 65 liter. De opvangcontainer is gemakkelijk onder de stofzuiger vandaan te halen met een hefbeugel, waardoor deze op zijn eigen wielen komt en geleegd kan worden.

Speciale opties

Voor deze klant hebben we de W3 industriële stofzuiger mogen leveren in de 65 liter uitvoering.
Deze industriële stofzuiger is echter ook te leveren met een aantal speciale opties:

  • Hoge onderdruk motoren (3.600 mmH2O)
  • 100 liter opvangcontainer
  • Longopac uitvoering met 20 meter lange opvangzak
  • Zakhouderring om materiaal direct in een zak te kunnen zuigen
  • Cycloon ter ontlasting van het filter
  • RVS304 uitvoering
  • Zeef en niveau-indicator voor het opzuigen van vloeistoffen

Onze W3 industriële stofzuiger sluit perfect aan op de wensen van de klant. Uitgerust met een 3,3 kW motorkop op 230 Volt voor maximale zuigkracht, klasse M antistatisch polyester sterfilter en een HEPA H14 veiligheidsfilter voor het veilig opzuigen van beton- en kwartsstof. Gemakkelijk in te zetten en mobiel inzetbaar.

Contact met Dupuy Nederland
Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw eigen bedrijfssituatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 072 562 98 37 of mail naar info@du-puy.nl.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is uitgevoerd met de volgende componenten

 

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies