Terug naar projecten
  • Nat en droog zuiger voor het veilig opzuigen van vloeistoffen
Dupuy referentie

Industriële stofzuiger voor het opzuigen van vloeistoffen

Vloeistoffen opzuigen kan niet zomaar met elke willekeurige stofzuiger gedaan worden. De meeste industriële stofzuigers zijn hier simpelweg niet geschikt voor, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Voor een klant die op zoek was naar een geschikte industriële stofzuiger voor het opzuigen van water, hebben wij een oplossing mogen leveren waarbij de industriële stofzuiger is voorzien van een veiligheidssysteem, welke het mogelijk maakt om vloeistoffen veilig op te zuigen.

Om vloeistoffen veilig op te kunnen zuigen, hebben wij een industriële stofzuiger aangeboden welke is uitgevoerd met een vlottersysteem. Het vlottersysteem is bij de nat en droog zuigers van Du-puy voorzien van een vlotterbal met kooi. Wanneer vloeistoffen opgezogen worden en het niveau in de container stijgt, zal de vlotterbal meestijgen en de inlaat van de motor afsluiten wanneer de container vol is. Hierdoor valt de zuigkracht weg en kan er niet meer gezogen kan worden.

Bescherming tegen vloeistoffen

De motorkop van de stofzuiger dient beschermt te worden tegen de opgezogen vloeistoffen. De nat en droog zuiger van Du-Puy krijgt deze bescherming, zodat de vloeistoffen de motorkop niet kunnen bereiken. Wanneer vloeistoffen wel in de motorkop terecht komen, kunnen deze namelijk aanzienlijke schade aanbrengen aan de motorkop, wat ervoor zorgt dat de motorkop onbruikbaar wordt. Een vlottersysteem voorzien van een vlotterbal, of een elektronisch systeem welke actueel het niveau meet, is daarom een vereiste als het gaat om het opzuigen van grote hoeveelheden vloeistoffen zoals water.

Industriële stofzuiger WD3000

Voor deze klant hebben wij gekozen voor de WD3000 industriële stofzuiger. Deze nat en droog zuiger is uitgevoerd met 2 bypass motoren waardoor vloeistoffen met hoge snelheden opgezogen worden. De container is gemaakt van RVS en heeft een maximale inhoud van 60 liter voor vloeistoffen. De container is eenvoudig te legen dankzij het kantelmechanisme op het frame.

De WD3000 industriële stofzuiger wordt tevens geleverd met een polyester zakfilter waardoor de industriële stofzuiger als hybride gebruikt kan worden. Met het polyester zakfilter kan de stofzuiger zonder problemen droge materialen, zoals stof, opzuigen. 

WD Serie nat en droog zuigers

Naast de WD3000 hebben we bij Du-Puy nog veel meer nat en droog zuigers in het assortiment. Voor deze klant was het echter van doorslaggevend belang om vloeistoffen met enige snelheid op te zuigen. Dit maakte de WD3000 de ideale nat en droog zuiger voor deze klant. In de WD serie nat en droog zuigers zijn echter nog veel meer mogelijkheden, zoals een nat en droog zuiger met 1 of zelfs 3 bypass motoren. Bekijk de vele mogelijkheden hier!

Contact met Dupuy Nederland
Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw eigen bedrijfssituatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 072 562 98 37 of mail naar info@du-puy.nl.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is uitgevoerd met de volgende componenten

 

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies