Terug naar projecten
Dupuy referentie

Industriële stofzuiger voor het opzuigen van spanen

Een industriële stofzuiger voor het opzuigen van grote hoeveelheden spanen welke vrijkomen bij het bewerken van aluminium profielen, daar was onze klant naar op zoek. Door vrijgekomen spanen aan het einde van de werkdag op te zuigen, zorgt dit bedrijf  ervoor dat bewerkingsmachines schoon en netjes blijven. Hierdoor wordt de kans op stilstand en slijtage een behoorlijk stuk kleiner,  waardoor kosten bespaard worden.

Voor het opzuigen van grote hoeveelheden metaalspanen adviseren wij een sterke industriële stofzuiger uitgevoerd met 3 zuigmotoren, maximale zuigkracht op 230 Volt in combinatie met een grote opvangcontainer. De standaard uitvoering van de W3 is voorzien van een 65 liter opvangcontainer. Deze industriële stofzuiger is echter ook te verkrijgen met een grote 100 liter opvangcontainer om nog meer materiaal per keer op te kunnen zuigen!

De gevolgen van metaalspanen

Het niet verwijderen van metaalspanen kan ernstige effecten hebben op:

 • De kwaliteit van het eindproduct;
 • De algemene staat van de bewerkingsmachine(s);
 • Het productieproces;
 • De onderhoudscyclus van de bewerkingsmachine(s);
 • De veiligheid en gezondheid van de werknemers.

Wanneer een spanenzuiger gebruikt wordt om de werkplaats schoon te maken, dan heeft dit een effect op het gehele productieproces waardoor uiteindelijk de kwaliteit van het eindproduct gewaarborgd blijft, de algemene staat van de bewerkingsmachine(s) beter blijft, de onderhoudscyclus van de bewerkingsmachine(s) langer is, de veiligheid en gezondheid van de werknemers gewaarborgd blijft en waardoor uiteindelijk kosten bespaard worden.

Aan welke eisen moest de spanen stofzuiger voldoen?

Om tot een goede oplossing te komen was het van groot belang om de wensen van de klant vast te stellen. De klant had de volgende wensen:

 • Gewenste aandrijving: 230 Volt;
 • Type metaalspanen: aluminium;
 • Is er vloeistof aanwezig: heel minimaal (licht beneveld);
 • Hoeveel spanen per dag: ongeveer 150 liter;
 • Gewenste gebruikers gelijktijdig: twee;
 • Gemakkelijk te gebruiken machine gewenst.

Aan de hand van deze wensen hebben wij onze klant twee industriële spanenstofzuigers aangeboden, namelijk:

De klant heeft uiteindelijk gekozen voor de W3 stofzuiger met 100 liter opvangcapaciteit.

Waarom is er gekozen voor de W3 100 liter uitvoering?

Onze klant heeft aangegeven veel spanen aanwezig te hebben op locatie. Doordat deze spanen niet werden verwijderd, kwamen deze overal in de werkplaats terecht, waardoor meerdere werknemers hinder ondervonden. Om veel spanen in een korte tijd op te kunnen zuigen is de wens van de klant een zo groot mogelijke opvangcapaciteit te hebben zonder al te veel handelingen uit te moeten voeren. Door de W3 met 100 liter opvangcapaciteit uit te voeren met een 80/70/70 machinekoppeling, is het mogelijk om met twee personen gelijktijdig veel spanen op te zuigen.

Aan deze klant hebben we de W3 met 100 liter opvangcontainer in combinatie met twee grote zuigslangen met een diameter van 70 mm mogen leveren, om zo veel mogelijk spanen in een zo kort mogelijke tijd op te kunnen zuigen en af te kunnen voeren.

Contact met Dupuy Nederland
Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw eigen bedrijfssituatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 072 562 98 37 of mail naar info@du-puy.nl.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is uitgevoerd met de volgende componenten

 

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies