Terug naar projecten
  • W3HV met extra onderdruk motoren voor het opzuigen van zwaar straalgrit
Dupuy referentie

Industriële stofzuiger voor het opzuigen van straalgrit

Bij het stralen van metalen objecten wordt straalgrit gebruikt met een hoog soortelijk gewicht om deze objecten schoon te maken van alle soorten restdeeltjes verf en roest. Bij het stralen wordt vaak gebruik gemaakt van een terugwinningssysteem zodat het gebruikte straalgrit automatisch bij de straalmachine terug komt. Echter zal nooit 100% van het gebruikte straalgrit teruggebracht worden. Om het resterende straalgrit te kunnen verwijderen is onze klant op zoek gegaan naar een geschikte zuigoplossing, namelijk een industriële stofzuiger geschikt voor het opzuigen van straalgrit.

Om producten met een hoog soortelijk gewicht op te kunnen zuigen, hebben wij een industriële stofzuiger aangeboden met extra hoge onderdruk motoren. Voor het snel en effectief opzuigen van dit soort producten worden vaak krachtstroom aangedreven industriële stofzuigers met zijkanaalventilator met hogere onderdruk motoren of perslucht stofzuigers ingezet. Bij Dupuy hebben we een industriële stofzuiger op 230 Volt met 3 by-pass motoren welke deze hogere onderdruk ook bereikt. Met een maximale onderdruk van 3.600 mmH2O bereikt de W3 High Vac industriële stofzuiger een onderdruk die 1,5 keer zo hoog is als bij een normale industriële stofzuiger.

Staal straalgrit 8 kilo per liter

Deze klant heeft bij ons aangegeven staal straalgrit te gebruiken met een soortelijk gewicht van 8 kilo per liter waarbij voornamelijk straalgrit gezogen moet worden uit producten welke gestraald zijn. Bij het stralen komt straalgrit in het product terecht en kunnen deze niet op een makkelijke manier verwijderd worden. De stofdeeltjes worden verwijderd middels perslucht. Door middel van scheppen worden grote hoeveelheden weggehaald. Door gebruik te maken van perslucht worden de stofdeeltjes echter niet verwijderd maar verder in de omgeving verspreid en door te scheppen verliest de klant veel tijd en kost het de gebruiker veel kracht en energie. Deze situatie is dan ook niet ideaal en een industriële stofzuiger geschikt voor straalgrit kan dit probleem oplossen.

W3 High Vac industriële stofzuiger

Voor deze klant hebben wij de W3 High Vac industriële stofzuiger aangeboden met 3 extra onderdruk by-pass motoren. Deze hoge onderdruk motoren bereiken een maximale onderdruk van maar liefst 3.600 mmH2O en een maximaal luchtdebiet van 450 m³/h. In vergelijking behaalt de W3 High Vac dezelfde prestaties als een 5,5 kW M70 industriële stofzuiger.

Om de weerstand zo laag als mogelijk te houden adviseren wij om de W3 HV te gebruiken in combinatie met een zuigslang met gladde binnenzijde.

De W3 HV industriële stofzuiger is verder uitgevoerd met een handmatige filterschudder voor het reinigen van het hoofdfilter en beschikt over een opvangcontainer met een capaciteit van 65 liter. De opvangcontainer is gemakkelijk onder de stofzuiger vandaan te halen met een hefbeugel. De hefbeugel zorgt ervoor dat de container op zijn eigen wielen komt en geleegd kan worden. Omdat het straalgrit van de klant 8 kilo per liter weegt adviseren wij om tussentijds vaak de container te legen zodat deze niet te zwaar wordt.

Speciale uitvoeringen van deze industriële stofzuiger

Voor deze klant hebben we de W3 High Vac industriële stofzuiger mogen leveren in de standaard 65 liter uitvoering met hoge onderdruk motoren.
Deze industriële stofzuiger is echter ook te leveren in een aantal speciale uitvoeringen:

  • Normale by-pass motoren (2.400 mmH2O / 540 m³/h);
  • 100 liter opvangcontainer;
  • Uitvoering met 70 cm brede voorzetzuigmond;
  • Longopac uitvoering met 20 meter lange opvangzak;
  • Zakhouderring om materiaal direct in een zak te kunnen zuigen;
  • Cycloon ter ontlasting van het filter;
  • RVS304 uitvoering;
  • Zeef en niveau-indicator voor het opzuigen van vloeistoffen.

Onze W3 HV industriële stofzuiger sluit perfect aan op de wensen van de klant. Uitgevoerd met een 3,9 kW motorkop op 230 Volt voor maximale zuigkracht in combinatie met een klasse L polyester sterfilter en een gladde zuigslang. Gemakkelijk in gebruik en mobiel in te zetten.

Contact met Dupuy Nederland
Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw eigen bedrijfssituatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 072 562 98 37 of mail naar info@du-puy.nl.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is uitgevoerd met de volgende componenten

 

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies