Terug naar projecten
  • Industriële stofzuiger silo stofzuiger
  • Industriële stofzuiger Silovac 5.5
  • Industriële stofzuiger met vlinderklep voor eenvoudige lediging
  • Industriële stofzuiger met heftruck kokers voor eenvoudige verplaatsing
Dupuy referentie

Industriële stofzuiger voor het opzuigen van betonstof

Een klant die zich voornamelijk bezig houdt met het frezen van vloeren, was op zoek naar een veilige manier voor het opzuigen van betonstof en kwartsstof. Bij de werkzaamheden die deze klant verricht komt namelijk veel betonstof vrij. Betonstof is zeer fijn en kan kwartsstof bevatten. Kwartsstof is schadelijk voor de gezondheid van mensen en kan niet zomaar met elke industriële stofzuiger opgezogen worden.

Voor het veilig opzuigen van betonstof (en kwartsstof) dient een industriële stofzuiger te worden uitgevoerd met een klasse M filter (1 micron) in combinatie met een HEPA H14 veiligheidsfilter. Het veiligheidsfilter garandeert dat er geen schadelijke stoffen worden uitgeblazen in de werkomgeving, waardoor deze combinatie van filters ervoor zorgt dat deze stoffen op de meest veilige manier opgezogen kunnen worden.

De gevaren van kwartsstof

Het vrijkomende betonstof en kwartsstof dient op een veilige manier opgezogen te worden, zodat deze stoffen zich niet verspreiden in de werkomgeving. Het gevaar van kwartsstof is namelijk dat deze diep in de longen terecht kunnen komen, waar serieuze gezondheidsrisico’s aan kleven.

De maximale concentratie kwartsstof die in de lucht aanwezig mag zijn, is 0,075 mg/m3. Dat is een zeer kleine hoeveelheid in vergelijking met de hoeveelheid die vrijkomt bij het bewerken van beton.

Een industriële stofzuiger beschermt tegen kwartsstof

Het zorgvuldig opzuigen van betonstof kan enkel gebeuren met een industriële stofzuiger welke is uitgerust met de juiste filters. De verfijnde filters (M + HEPA) zorgen er gezamenlijk voor dat er enkel schone lucht de werkomgeving in wordt teruggeblazen. Om deze redenen worden deze stofzuigers ook wel kwartsstof stofzuigers genoemd.

Speciale uitvoering

Voor deze klant hebben we een speciale uitvoering mogen leveren conform hun wensen:

  • Een stofzuiger op krachtstroom (380 Volt aandrijving)
  • Geschikt filtermedium voor betonstof en kwartsstof
  • 50 tot 200 liter opzuigen per keer
  • Mobiel inzetbaar
  • Lediging direct in Big Bag

Onze Silovac stofzuiger sluit perfect aan op deze wensen. Deze krachtige stofzuiger is uitgerust met een 5,5 kW zijkanaalventilator, klasse M antistatisch polyester sterfilter en een HEPA H14 veiligheidsfilter. Gemakkelijk en snel te ledigen in Big Bags dankzij het chassis met vlinderklep. Daarnaast is deze industriële stofzuiger ook mobiel inzetbaar door de vier verrijdbare wielen of door verplaatsing per heftruck middels heftruckkokers.

Contact met Dupuy Nederland
Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw eigen bedrijfssituatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 072 562 98 37 of mail naar info@du-puy.nl.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is uitgevoerd met de volgende componenten

 

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies