Stofafscheider DEDUST: de nieuwe serie afzuigunits voor zwevende stoffen en dampen

De productiecyclus van productiebedrijven produceert allerlei soorten stof en dampen die, als ze niet worden gecontroleerd, op gevaarlijke wijze in het milieu worden verspreid en een ernstig risico vormen voor de veiligheid op het werk. Door stof direct op te vangen wanneer het wordt geproduceerd, worden de gezondheidsrisico's voor werknemers geminimaliseerd. 

Met dit doel heeft Du-Puy haar assortiment industriële DEDUST stofafscheiders vernieuwd. Dankzij 50 jaar ervaring op het gebied van aspiratie en in nauw contact met de industriële productiewereld, biedt de nieuwe DEDUST reeks een innovatieve technologie voor het verzamelen van zwevend stof met de hoogste filtratieniveaus en efficiëntie vereist door internationale normen. 

Stofafscheider DEDUST: innovatie op het gebied van stofverwijdering

Het DEDUST assortiment is ontstaan uit het innovatieve idee om producten te creëren voor industriële ontstoffing die worden gekenmerkt door een hoge filtratie-efficiëntie, gecombineerd met een eenvoudige installatie en een minimale behoefte aan onderhoud. 

Dedust_afzuigarm_afzuigunit_Dupuy_Nederland.jpg

Afzuigunits: ideaal voor continu gebruik

Centrifugaalventilatoren van 1,1 tot 5,5 kW zijn geïnstalleerd in een box die de beste prestaties en luchtstroomsnelheid garandeert in verhouding tot het energieverbruik (kW). Geluidsabsorberend materiaal zorgt voor zeer lage geluidsniveaus voor zowel binnen- als buitengebruik.
Het brede scala aan beschikbare luchtdebieten, beginnend van 2.100 tot 5.400 m3/uur, maakt het mogelijk om de afzuigunit aan te passen aan het gebruik in incidentele mobiele toepassingen met aanzuiging door gelede armen tot middelgrote gecentraliseerde ontstoffingsinstallaties met verschillende verzamelpunten. 

Superieure filterefficiëntie 

De constructie met panelen zorgt voor een eenvoudige montage en een innovatief ontwerp, vrij van schroeven en bouten in het externe lichaam van de machine. Dankzij de vergrendeldeur heeft alleen geautoriseerd personeel toegang tot de container- en cartridgeruimte voor vereenvoudigd onderhoud. 
De kern van de stofcollector, bestaande uit de filterkamer, is ontworpen om stofcontact met de patronen te minimaliseren en alleen fijne deeltjes te bewaren voor het filterelement. Het filteroppervlak gaat van minimaal 10 tot maximaal 80 vierkante meter, in relatie tot de luchtstroom van de afzuigunit, die met een lage specifieke belasting van het filter altijd optimale prestaties en een lange levensduur garandeert. 
Een voorkamer maakt een eerste niveau van stofscheiding mogelijk, waarbij de grove deeltjes rechtstreeks naar de tankcontainer worden geleid. Alleen het lichtste stof kan terug naar de binnenkant van de filterkamer en wordt vastgehouden door de gevouwen patroonfilters met groot oppervlak in de stofklasse ''M'' (efficiëntie 1 micron) antistatisch. 
De patronen, horizontaal gemonteerd, zijn gemakkelijk toegankelijk via de deur die een gemakkelijke extractie en snel onderhoud of vervanging van het element mogelijk maakt (van 1 tot 8 patroonfilters). 

Filterkast Afzuigunit Dedust Dupuy Nederland

De DEDUST 2-4-8 zijn uitgerust met een automatisch pneumatisch filterreinigingssysteem, dat zorgt voor een effectieve reiniging met behoud van een lange levensduur van het filterelement. Een drukcontrolesysteem controleert de druk voor en na de patronen en controleert hun progressieve verzadiging. Op deze manier wordt, alleen wanneer dat nodig is, automatisch een reinigingscyclus gestart vanuit de elektrische kast door een straal samengeperste lucht tot 5 bar in elke cartridge af te geven. Dit vermindert het luchtverbruik en verlengt de levensduur van de filterpatronen. 

Filterreinigingssysteem afzuigunit Dedust Dupuy Nederland

Het poeder wordt opgevangen in een praktische container met snelkoppeling op wielen, toegankelijk via de voordeur, waardoor het aangezogen stof gemakkelijk en snel kan worden afgevoerd. 

Opvangcontainer dedust afzuigunit Dupuy Nederland

Op maat gemaakte stofafscheider

We werken al jaren in het gebied van industriële aspiratie en weten hoe belangrijk het is om elk product op verzoek van de specifieke klant te configureren. Om deze reden is elk Du-puy product ontworpen met de details die nodig zijn om de prestaties en veiligheid van de gebruiker te garanderen. 
Enkele van de meer gevraagde aanvullende functies zijn: 

Ontdek DEDUST, de DU-PUY innovatie ten dienste van een schone en veilige productiecyclus. 

Contact met Du-Puy
Meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 072 - 562 9837 of mail naar info@du-puy.nl

Registreer om meer te lezen …

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies