De voordelen van efficiënte reiniging van CNC machines in mechanische werkplaatsen

Minstens twee keer per jaar hebben alle metaal bewerkingsmachines onderhoud en een volledige reiniging nodig om hun maximale efficiëntie te garanderen. CNC machines zijn ontworpen om in serie een grote hoeveelheid artikelen te produceren, allemaal gelijk aan elkaar, waarbij met een specifiek gereedschap geïnstalleerd grote hoeveelheden materiaal in de vorm van spanen of spanen worden verwijderd.

Een evacuator brengt deze spanen over naar de buitenkant van de machine, terwijl hij in de onderste positie altijd een tank met koelvloeistof heeft die als doel heeft om de gereedschappen die bij de verwerking worden gebruikt, te koelen. De evacuator is een geperforeerde tape die de grootste en meest omvangrijke spanen afvoert en deze in speciale containers buiten de machine uitlaadt.

Het belang en de voordelen van smeerolie

CNC machine olieopvang koelvloeistofopvang Dupuy Nederland

Tijdens de verwerking worden de tanks, die voorheen waren gevuld met koelemulsie, gevuld met geleiderolie, slijm en spanen. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe meer de laag geleiderolie en slijm toeneemt, wat verschillende problemen voor de productie veroorzaakt, omdat het hanteren van 200 tot meer dan 1000 liter smeermiddel helemaal niet gemakkelijk en snel is.
De drie vloeistoffen, van verschillende consistentie, zijn op drie niveaus gerangschikt:

CNC machine Oliebad emulgator spanen Du puy Nederland

Het slijm vermengd met de fijne snippers is materiaal dat uit de evacuator ontsnapt en in de tank terechtkomt. De toename van dit slib zal waarschijnlijk alle koelmondstukken en de pomp voor het opnieuw starten van de CNC machine verstoppen, en ook voldoende ruimte in de tank innemen om te voorkomen dat het koelmiddel snel afkoelt. Op deze manier bereikt de emulsie het gereedschap heet, waardoor het niet afkoelt en de levensduur en efficiëntie nadelig wordt beïnvloed. Hydraulische olie daarentegen voorkomt oxygenatie en bevordert het ontstaan ​​van schimmels en de proliferatie van bacteriën.

Verspil geen tijd en kostbare smeerolie! Hoe? Met een industriële oliezuiger!

U heeft er misschien nooit over nagedacht, maar er is een snelle en efficiënte manier om al die schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren om uw CNC machine moeiteloos, efficiënt en met grote economische voordelen efficiënt te houden!
De industriële oliezuigers van het OILVAC assortiment zijn toegewijd aan mechanische werkplaatsen, maken het mogelijk om de olie op te vangen en af ​​te scheiden van de spanen die tijdens het bewerkingsproces worden gegenereerd, waardoor de tanks van de werktuigmachines nauwkeurig kunnen worden gereinigd, waardoor mogelijke bacteriële proliferatie wordt vermeden en vooral de levensduur van het smeermiddel wordt uitgebreid.
De gefilterde emulsie, ontdaan van het afvalmateriaal, kan worden teruggevoerd naar de werktuigmachine of worden afgevoerd.

Voordelen van een Du-puy Oliezuiger

CNC machine oliezuiger oilvac spanenzuiger Du puy Nederland

Industriële oliezuigers zijn onmisbare gereedschappen voor het onderhoud en de reiniging van mechanische werkplaatsen. Du-puy oliezuigers zijn niet alleen machines voor routineonderhoud, maar ook een hulpmiddel dat de productieprestaties verbetert.
De ruime keuze aan 230 Volt stofzuigers of kantelbare oliezuiger met zijkanaalturbine voor veeleisend gebruik dekt bij 360° elke behoefte binnen de mechanische werkplaats.
Het assortiment industriële oliezuigers van OILVAC is ideaal voor bewerkingscentra omdat het de productiviteit verhoogt, de uitvaltijd tot een minimum beperkt en zorgt voor:

CNC machine terugpompen oliezuiger oilvac verpompen Du puy Nederland 

Ons OILVAC assortiment is daarom niet alleen een normale serie industriële oliezuigers, maar een echt pluspunt dat tijd en geld bespaart en een onderhoudssysteem dat onmisbaar is voor uw bewerkingsmachines.

Ontdek de OILVAC range hier

Contact met Du-Puy
Meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 072 - 562 9837 of mail naar info@du-puy.nl

Registreer om meer te lezen …

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies