Bronafzuiging: wat is het?

In werk- en productieomgevingen in de industrie wordt veel met verschillende materialen en producten gewerkt en worden vaak materialen bewerkt. Het werken met en bewerken van materialen zorgt ervoor dat er al snel diverse soorten stof, poeders, gassen en lasrook vrijkomen in de lucht. Wanneer men geen maatregelen neemt tegen deze vrijkomende stoffen en gassen, komen deze vrij in de omgeving en gaan deze stoffen rond dwarrelen in de lucht. Dit kan niet alleen tot overlast leiden, het kan ook de nodige gezondheidsrisico’s voor medewerkers opleveren. Rond dwarrelend stof kan snel worden ingeademd, waarbij de kans bestaat dat gezondheidsgevaarlijke stoffen diep in de longen terecht komen, met alle gevolgen van dien.

Bronafzuiging is een maatregel en een vorm van afzuiging die direct vanaf de bron plaatsvindt. Via verschillende manieren is het mogelijk op vrijkomende stoffen, gassen, dampen, poeders en lasrook direct vanaf de bron af te zuigen, waardoor deze stoffen niet langer vrijkomen in de omgeving. Het inzetten van bronafzuiging zorgt ervoor dat medewerkers stofvrij kunnen werken in een veilige werkomgeving!

Industriëlesstofafzuiiger afzuigunit mobieleafzuiger DEDUST2 afzuiging Dupuy Nederland

Welke vormen van bronafzuiging kan ik inzetten in mijn bedrijf?

Bronafzuiging is op verschillende mobiele of centraal gepositioneerde manieren en met verschillende systemen in te zetten. Zo kunnen we een verder onderscheid maken tussen:

Industriëlesstofafzuiiger afzuigunit mobieleafzuiger DEDUST1 afzuiging2 Dupuy Nederland

Wat voor voordelen levert afzuiging middels puntafzuiging op?

Het inzetten van puntafzuiging voor de afzuiging van fijnstof, geuren, dampen en gassen, zoals bijvoorbeeld lasrook, zorgt ervoor dat deze vrijkomende substanties direct vanaf het vrijkomende punt, ook wel de bron genoemd, efficiënt en effectief worden afgezogen. Hierdoor is er meer grip op het vrijkomende stof in de lucht en zorgt de afzuiging ervoor dat deze niet langer vrijkomen in de werkomgeving. Hierdoor ontstaat er een gezonde werkomgeving waarbij medewerkers geen gevaarlijke stoffen inademen. Daarnaast zorgt een goede afzuiging ervoor dat er minder ventilatie van de werkruimte nodig is.

Explosiegevaarlijke stoffen en gassen veilig afzuigen

Heeft u te maken met een ATEX zonering en wilt u brand- en explosiegevaarlijke stoffen en gassen veilig kunnen afzuigen? Du-Puy heeft de oplossing. Met verschillende afzuigunits en afzuigtafels welke gecertificeerd zijn voor bijvoorbeeld ATEX Zone 2 (gas) of Zone 22 (stof) kunt u op een veilige manier brandgevaarlijk stof of –gas veilig afzuigen, zodat dit geen gevaar meer vormt voor de omgeving en de lucht. Vraag gerust welke producten voor afzuiging het meest geschikt zijn voor uw toepassing.

Zelf aan de slag met bronafzuiging?

Wilt u een veilige en gezonde werkomgeving creëren waarbij vrijkomend fijnstof, lasrook, gassen en dampen niet langer voor overlast kunnen zorgen door in de lucht te zweven? Ga dan aan de slag met een systeem voor bronafzuiging! Deze veilige en efficiënte methode van afzuiging zorgt ervoor dat werkruimtes stofvrij worden en medewerkers geen gezondheidsgevaar door ingeademde stoffen lopen. Graag vrijblijvend geadviseerd worden over de beste afzuigoplossing voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op!

Contact met Du-Puy
Heeft u vragen over deze blog? Of wilt u vrijblijvend geadviseerd worden over de afzuigmogelijkheden voor uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar en helpen u graag verder aan de juiste machine. Telefonisch zijn wij te bereiken op 072 – 562 98 37 of per e-mail op info@du-puy.nl.

Registreer om meer te lezen …

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies