Afzuiging spanen

In industrieën en bedrijven wordt veel met verschillende materialen gewerkt. Wanneer deze materialen bewerkt worden, ontstaan hier allerlei soorten stof en restmateriaal, waaronder spanen. Indien deze stoffen en spanen niet worden afgezogen, kunnen deze voor veel overlast zorgen. Zo kunnen spanen en stoffen ervoor zorgen dat uw dure productiemachines en productielijnen worden aangetast. Daarnaast kan het niet afzuigen van spanen en stoffen ervoor zorgen dat medewerkers gezondheidsrisico’s oplopen.

Een veilige werkomgeving door het verwijderen van stof

Om een industriële productieruimte of werkomgeving schoon te krijgen, is het belangrijk om de juiste industriële machine hiervoor in te zetten. In het verleden koos men er veel voor om productiemachines schoon te blazen met perslucht. Deze methode zorgt er echter voor dat de spanen, stoffen, afval en restmateriaal zich alleen verplaatst in de productieruimte. De machine wordt wellicht schoon geblazen, maar de spanen verplaatsen zich naar plaatsen in de omgeving van de productiemachine. Het opzuigen of afzuigen van spanen met een industriële stofzuiger of een afzuigsysteem is veel effectiever.

Spanen opzuigen DuPuy

Industriële stofzuiger voor spanen

Bij Du-Puy hebben we industriële stofzuigers in alle soorten en maten en geschikt voor diverse soorten stof. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie kunnen we de juiste stofzuiger selecteren welke effectief en efficiënt het vrijkomende stof op uw industriële productiemachines en vanaf vloeren en andere plekken in de werkomgeving, kan opzuigen. Zo hebben we stofzuigers welke gespecialiseerd zijn in het opzuigen van allerlei soorten stof, zoals fijnstof. Daarnaast hebben we bij Du-Puy oliezuigers en spanenzuigers in het assortiment welke geschikt zijn voor het opzuigen van olie vermengd met spanen, om deze vervolgens van elkaar te scheiden, zodat hergebruik van de olie mogelijk is. Deze industriële machines zijn uit te rusten met allerlei accessoires, waardoor het opzuigen van materialen nog effectiever kan gebeuren.

Spanen opzuigen met een oliezuiger DuPuy

Naast een stofzuiger voor het opzuigen van spanen, beschikken we bij Du-Puy ook over een andere vorm van luchttechniek, namelijk laag vacuüm. Via een laag vacuüm afzuigsysteem kunt u spanen en andere stoffen veilig afzuigen.

Afzuigsysteem voor spanen afzuiging voor een veilige en schone werkomgeving

Een afzuigsysteem is een andere vorm van luchttechniek en kan middels industriële afzuiging zorgen voor een veilige werkomgeving welke vrij is van vervelende (gezondheidsgevaarlijke) stoffen en spanen. Middels een afzuiginstallatie gebeurt afzuiging direct op de bron, bijvoorbeeld via een filterkast met een afzuigarm. De afzuigarm kan direct boven de vrijkomende stoffen, geuren, gassen of dampen worden geplaatst, waarna deze het vrijkomende stof direct afzuigt. Deze vorm van afzuiging zorgt ervoor dat spanen, geuren, gassen of stoffen niet terug vrijkomen in de werkomgeving en kunnen zo geen gevaar vormen voor de medewerkers.

Afzuigen spanen en dampen DuPuy

Elk bedrijf en elke industriële productieruimte of werkomgeving ziet er anders uit. Dit zorgt ervoor dat afzuiginstallaties altijd een maatwerk oplossing of maatwerk project zijn. Waar het ene bedrijf een mobiele installatie wenst, is het bij een ander bedrijf wenselijker om de afzuiginstallatie aan te sluiten op (bestaand) leidingwerk. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de afzuiging altijd effectief en volledig op maat plaatsvindt.

Accessoires voor stofzuiger

Naast diverse mogelijkheden voor industriële afzuiging van spanen middels afzuigsystemen en stofzuigers, beschikken we bij Du-Puy ook over diverse accessoires welke toegepast kunnen worden voor het zeer effectief en efficiënt afzuigen of opzuigen van vrijgekomen spanen. Deze accessoires zorgen ervoor dat afzuiging eenvoudiger, sneller en effectiever gaat. Bekijk de accessoires hier of vraag ons naar de mogelijkheden.

Contact met Du-Puy
Bent u op zoek naar een afzuigoplossing voor uw bedrijf en wilt u vrijblijvend geïnformeerd worden over de mogelijkheden? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar en willen u vrijblijvend helpen. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 072 – 562 98 37 of door een e-mail te sturen naar info@du-puy.nl.

Registreer om meer te lezen …

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies