W1, de kleinste industriële stofzuiger!

De markt voor industriële stofzuigers is breed en divers. Er zijn commerciële stofzuigers op de markt die over het algemeen van plastic zijn gemaakt, niet erg duurzaam zijn, een lage filtercapaciteit hebben en qua grootte en prijs beperkt zijn. Meestal zijn deze stofzuigers geschikt voor huishoudelijk- en hobby gebruik.
Indien u op zoekt bent naar industriële stofzuigers van een hogere kwaliteit en geschikt voor zwaardere toepassingen, dan zijn er industriële stofzuigers op de markt te vinden. Deze industriële stofzuigers zijn vaak volledig of gedeeltelijk voorzien van een stalen constructie, uitgevoerd met krachtige motoren en voorzien van filters met een hoog rendement. Een industriële stofzuiger heeft vaak een zwaarder gewicht en wordt in diverse industrieën gebruikt voor het opzuigen van stoffen, vaste materialen of vloeistoffen.

Sinds kort heeft Du-Puy een nieuw model stofzuiger op de markt gebracht, de W1. De W1 industriële stofzuiger is onze kleinste stofzuiger tot nu toe, welke volledig industrieel uitgevoerd is!

Een praktische en ergonomische industriële stofzuiger

Voor de W1 industriële stofzuiger lag de focus op het beperken van het gewicht. Het gewicht mocht maximaal 20 kg bedragen. Elk overbodig onderdeel is daarom weggelaten en alle aanwezige onderdelen zijn verfijnd om onder de 20 kg te blijven. Het lichte gewicht van deze stofzuiger maakt het verplaatsen van de stofzuiger zeer gemakkelijk. De Wet verwijst naar ISO 11228 en stelt als maximaal limiet voor het handmatig tillen en vervoeren van incidentele lasten 25 kg. De W1 industriële stofzuiger blijft hier ruim onder. 

Ook de afmetingen van de W1 zijn uniek. De W1 industriële stofzuiger heeft een basis van 43 x 40 cm en een hoogte van maar 96 centimeter! De uitvoering met een 1,1 kW by-pass motor op 230 Volt, een polyester sterfilter met een oppervlakte van 8.000 cm² en een snelwisselcontainer van 15 liter, maken de W1 één van de compactste industriële stofzuigers op de markt!

W1 industriële stofzuiger tillen

Gemakkelijk te verplaatsen en te tillen

Naast het gewicht en de afmetingen is er bijzonder veel aandacht besteed aan het vinden van de meest comfortabele en handige manier om de stofzuiger te verplaatsen. De W1 is uitgevoerd met een stalen frame gemonteerd op vier wielen, waarvan twee zwenkwielen (één zwenkwiel met rem) en twee vaste vielen. Hierdoor is het mogelijk om de industriële stofzuiger zowel rechtop als schuin te verplaatsen zonder dat er veel moeite gedaan hoeft te worden. Een handgreep op de bovenzijde van de motorkop maakt het trekken als een reiskoffer mogelijk.

Een tweede handvat bevindt zich op de voorzijde van de industriële stofzuiger. Dit handvat zorgt ervoor dat de stofzuiger horizontaal gedragen kan worden. Een handige positie om trappen, oneven grond of obstakels te overwinnen.

W1 industriële stofzuiger verplaatsen als trolley

Innovatief filterschudsysteem

Het verbeteren van een succesvol systeem is nooit eenvoudig. Het reinigingssysteem van het filter moet te allen tijde een efficiënte filtratie behouden. De handmatige filterschudder is daarom uitgerust met een automatische terugkeer, om de stofafscheiding te vergemakkelijken en de efficiëntie van de stofzuiger te behouden.

W1_industriele_stofzuiger_met_handig_filterreinigingssysteem

Zoals gezegd is het formaat van de W1 de kleinste in de categorie industriële stofzuigers. Het is heel gemakkelijk om de W1 te vervoeren in een auto en bestelbus en dankzij het kleine formaat kunnen de kleinste ruimtes zonder problemen worden bereikt.

Accessoires voor de W1 industriële stofzuiger

De W1 industriële stofzuiger is standaard uitgevoerd met een Ø32 mm accessoireskit bestaande uit:

industrielestofzuiger W1 accessoireskit Du puy Nederland

Contact met Du-Puy
Heeft u interesse in de W1 industriële stofzuiger? Bent u op zoek naar een afzuigoplossing voor uw bedrijf en wilt u vrijblijvend geïnformeerd worden over de mogelijkheden? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar en willen u vrijblijvend helpen. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 072 – 562 98 37 of door een e-mail te sturen naar info@du-puy.nl.

Registreer om meer te lezen …

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies